Kraj stečaja Otoka znanja, uskoro i parnice

Autor: Suzana Varošanec , 25. siječanj 2016. u 22:01
Hotel Koločep/Grgo Jelavić/PIXSELL

Stečajni vjerovnici drugog višeg isplatnog reda namirili svega 0,02% tražbine.

Stečaj nad Otokom znanja, čiji je većinski dionički paket u Hotelima Koločep još 2013. prodan Todorićevoj Karismi za 36,4 milijuna kuna, nepravomoćno je zaključen odlukom Trgovačkog suda u Splitu, Stalne službe Dubrovnik, no parnice se nastavljaju u ime stečajne mase, a najvrijednije su one s državom.

Odluka je donesena ovih dana, a još nije poznato ima li žalbi. Novo završno ročište održano je bez prigovora na završni računi i diobeni popis, pa je stečaj završen, ali ćemo parnice privesti kraju u ime stečajne mase, potvrdila je stečajna upraviteljica Ivanka Sušić. U dvije je tužitelj bivši AUDIO, odnosno CERP, a riječ je o utvrđivanju osporene tražbine države vrijedne 253 milijuna kuna i pobijanja pravnih radnji stečajnog dužnika i PBZ-a, razlučnog vjerovnika kojem je isplaćeno 33,6 milijuna.

Stečajni vjerovnici drugog višeg isplatnog reda namireni su u visini 0,02%, odnosno sa 3.849 kuna, pokazuje završni račun. Podmireni troškovi stečaja iznose 585 tisuća kuna, od čega 300 tisuća kuna je nagrada za rad upraviteljice, dok u obvezama stečajne mase od gotovo dva milijuna kuna podmirenih 1,3 mil. kn tiče se troška odvjetnika, s time da je još 745 tisuća rezervirano za završetak parnica. 

Komentirajte prvi

New Report

Close