Kraćom obradom letova CA želi prihode podići za 5%

Autor: Poslovni dnevnik , 12. kolovoz 2019. u 21:59
AirVision će smanjiti i broj propalih rezervacija/Sanjin Strukić/PIXSELL

Avioprijevoznik nastavlja suradnju sa Sabre Corporationom u primjeni softvera za upravljanje troškovima i tarifama.

Croatia Airlines i Sabre Corporation u ponedjeljak su produžili višegodišnje partnerstvo te će domaći avioprijevoznik početi koristiti Sabreov AirVision Revenue Optimizer, rješenje za optimizaciju prihoda u zrakoplovnoj industriji, priopćeno je iz Croatia Airlinesa.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik zadnje je četiri godine koristio Sabreove proizvode za upravljanje prihodima i tarifama, a novo rješenje za optimizaciju prihoda omogućuje cjelovit pristup predviđanju, analizi i optimizaciji izvora prihoda i to pregledom ukupnih prihoda za svaki let, svako tržište i svaki datum putovanja. Namijenjeno je optimizaciji postojeće infrastrukture avioprijevoznika i upravljanju podatkovnim spremnicima kompanije, kaže se u priopćenju.

Dodaje se kako Revenue Optimizer preporučuje dostupnost proizvoda jer segmentira i predviđa korisničke odluke na temelju potražnje i kompetitivne inteligencije. Prema Sabreovu, rješenje može povećati prihode do 5% i značajno smanjiti vrijeme obrade letova, kažu u CA.

Rješenju je komplementaran AirVision Revenue Integrity, koji avioprijevozniku omogućuje dodatne prihode tako što ograničava izradu problematičnih rezervacija i olakšava njihovo uočavanje pa se povećava iskoristivost sjedala u zrakoplovima. "Ključno je zaštititi prihode određivanjem odgovarajućih cijena i povećanjem broja prodanih sjedala. Sabreova rješenja za optimizaciju prihoda veoma su važna za ostvarenje tog cilja", kaže predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić.

Komentirajte prvi

New Report

Close