Kotromanović može raditi kod Čermaka

Autor: Poslovni dnevnik , 26. siječanj 2016. u 21:59
Bivši ministar obrane Ante Kotromanović/Grgo Jelavić/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odgovorilo bivšem ministru.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je u utorak kako ne postoji zapreka da se bivši ministar obrane Ante Kotromanović zaposli u tvrtki Crodux.  Na Kotromanovićev zahtjev odgovorili su, naime, da je pribavljen dokaz kako nije bilo poslovnog odnosa između Croduxa i Ministarstva obrane za trajanja Kotromanovićeva mandata, zbog čega ne postoji zakonska zapreka da se zaposli u toj tvrtki.

Nakon parlamentarni izbora Kotromanović je izjavio da napušta politiku i odlazi raditi u SAD.  Odbacio je, međutim, kasnije medijske napise da je našao posao savjetnika u odvjetničko-lobističkoj kući Patton Boggs, gdje je partner Luka Mišetić, odvjetnik generala Ante Gotovine, a bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova Miomir Žužul savjetnik za međunarodne odnose.

Vlasnik Croduxa, umirovljeni general Ivan Čermak, izjavio je za Tportal kako je on ponudio Kotromanoviću posao, ali još, kaže, ništa nisu dogovorili.  Kotromanović je za afere Oktan, kad je bivši ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak optužio Crodux da prodaje nekvalitetno gorivo, dao podršku Čermaku fotografirajući se na njegovim crpkama. Tad je iz MORH-a objašnjeno da on to čini kao privatna osoba i da ministarstvo nabavlja gorivo iz Ine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close