Kosor: Riječ je o represiji prema onima koji govore istinu

Autor: Agencija VLM , 12. lipanj 2013. u 17:11
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Bivša je predsjednica HDZ-a zamjerila sadašnjem šefu stranke Karamarku što je odustao od obećanih unutarstranačkih izbora

Kujundžićev postupak, kako je izjavila novinarima, razumije bivša predsjednica HDZ-a a danas nezavisna zastupnica Jadranka Kosor, jer je protiv njega, kaže, počeo postupak za izbacivanje kao što je bilo u mnogim drugim slučajevima.

– Nismo razgovarali ali sasvim sigurno ćemo popiti kavu. To su različite političke sudbine, no što se tiče metoda sadašnjeg vodstva, radi se o istom, dakle represijom prema onima koji ne samo da misle drukčije nego se usude reći istinu – komentirala je J. Kosor.

Za svoju bivšu stranku kaže da ne ide dobrim putem jer protjeruje i istjeruje naglavačke svoje članove dok drugi odlaze sami. Odluku da se ne ide na unutarstranačke izbore u HDZ-u, unatoč tome što su se svi tadašnji kandidati za predsjednika stranke obvezali na to, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je trebao i izvršiti, smatra J. Kosor, ili barem osobno objasniti zašto to ne želi napraviti.

– Kad je riječ o čelnoj osobi stranke koja pretendira sutra voditi državu onda je to uputa kako će se u budućnosti izvršavati obećanja koja će se davati na državnoj razini – rekla je J. Kosor.

Kaže da se prije godinu dana u kuloarima pričalo da Kujundžića treba kooptirati u predsjedništvo jer je ušao u drugi krug za predsjednika stranke te je izgubio za relativno malo glasova. Današnja priča u HDZ-u je, kaže, da oni koji su na tim izborima osvojili pet posto glasova danas rade na izbacivanju Kujundžića iz stranke. HDZ-ov Davor Ivo Stier rekao je kako na sjednici Predsjedništva nije bila tema izbacivanje Kujundžića iz stranke te je naglasio kako je prioritet stranke priprema za europske izbore 2014.

– U Argentini ima poslovica koja kaže "Tko ode bez da ga se izbaci, vrati se bez da ga se pozove" – komentirao je izlazak Kujundžića iz HDZ-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close