Kosor i Ferdelji predstavili Hrgov model izgradnje domova za starije

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. siječanj 2014. u 16:37
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

U priopćenju se tvrdi kako “tvorac tog modela nije Vladimir Ferdelji, ali raduje činjenica da je HSS-ov model prepoznat kao uspješan”.

Hrvatska seljačka stranka (HSS) ustvrdila je danas da su predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor i nestranački gradski zastupnik Vladimir Ferdelji jučer na konferenciji za novinare predstavili model izgradnje domova za starije i nemoćne predsjednika HSS-a, saborskog zastupnika i gradonačelnika Križevaca Branka Hrga.

"Gradnja domova za starije i nemoćne po modelu partnerskog odnosa privatnog investitora i jedinica lokalne (regionalne) samouprave, koji su jučer u Zagrebu prezentirali Kosor i Ferdelji, osmišljen je i provodi se u Križevcima (kako je usput spomenuto na konferenciji). Osmislio ga je osobno predsjednik HSS-a i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg", priopćio je HSS.

U priopćenju se tvrdi kako "tvorac tog modela nije Vladimir Ferdelji, ali raduje činjenica da je HSS-ov model prepoznat kao uspješan".

Branko Hrg, kao saborski zastupnik, taj je model predlagao i kod prijedloga Zakona o socijalnoj skrbi. Njime bi se, na bazi izgradnje 50 domova u Hrvatskoj, pokrenuo investicijski ciklus od milijardu kuna, zaposlili se domaći građevinski potencijali, otvorilo 1500 novih radnih mjesta i zbrinulo 5000 starijih i nemoćnih osoba, podsjeća HSS.

Komentirajte prvi

New Report

Close