Koprivnička uprava usred krize planira kupiti automobil

Autor: Agencija VLM , 09. prosinac 2012. u 11:32
Vesna Želježnjak (Foto: Marijan Susenj/PIXSELL)


Automobil vrijedan 150.000 kuna dobit će i službenog vozača – to je nasušna potreba, rekla je gradonačelnica.

Koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak (SDP) u idućoj godini namjerava kupiti novi službeni automobil u vrijednosti od 150.000, upozorio je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Dragutin Jeđud iz oporbenih Hrvatskih laburista, a pridružio mu se Ernest Forjan iz HDZ-a.

I ne samo to, u plan proračuna za 2013. godinu koprivnička je uprava uvrstila zapošljavanje sedmero novih gradskih službenika, među kojima stručnjaka za odnose s javnošću te – službenog vozača. Da bi nonsens bio veći, te su odluke donesene na istoj sjednici GV-a na kojoj je ovogodišnji proračun ponovno srezan, tako da je s početnih megalomanskih i potpuno nerealnih 202 milijuna kuna završio na 164 milijuna kuna, a u taj je iznos uključen i nedavno podignut kredit od 40 milijuna kuna. Ništa bolje neće biti, prema proračunskim projekcijama, ni u iduće tri godine.

Laburisti i HDZ predložili su da se novac predviđen za kupnju novog automobila preusmjeri u donacije roditeljima s novorođenčetom, u pučku kuhinju ili u pomoć za školovanje romske populacije, ali je to vladajuća većina glatko odbila. – Pokažite mi jedan grad u Hrvatskoj koji ima takav vozni park kao Koprivnica – jedan je automobil iz 2004. godine, a drugi iz 2007. godine. Također mi pokažite grad koji nema službenog vozača. To je za Koprivnicu nasušna potreba – izjavila je V. Želježnjak, gradonačelnica "grada bicikala".

Pozicija je odbila i druge proračunske amandmane koje je predložila oporba. Izdvajamo one da se 168.000 kuna namijenjenih za "ostale nespomenute rashode" Medijskog sveučilišta preusmjeri na račune udruga osoba s invaliditetom i da se 75.000 kuna uzme tvrtki Media uni d.o.o., koja postoji kako bi "držala" privremenu dopusnicu za Medijsko sveučilište, te da se taj iznos da dječjemu vrtiću Tratinčici.

Sjednica GV-a začinjena je tvrdnjom vijećnika Forjana da je gotovo osam milijuna kuna proračuna "u sivoj zoni", jer se iz materijala koje je primio uopće ne vidi kamo taj novac ide.

Komentari (1)
Pogledajte sve

“Također mi pokažite grad koji nema službenog vozača. To je za Koprivnicu nasušna potreba – izjavila je V. Želježnjak, gradonačelnica “grada bicikala”.

Znam da Čakovec nema službenog vozača niti ga je ikada imao. A Proračun vam je stvarno pre pre prenapuhan. Čemu?

New Report

Close