Savjet Branka Roglića: Konzum i Mercator skupa? Bilo bi dobro

Autor: Poslovni dnevnik , 18. ožujak 2013. u 21:59
Branko Roglić

Roglić je rekao da ne bi bilo loše njihovo spajanje kroz međusobnu zamjenu dionica.

Vlasnik Orbico grupe i slovenski počasni konzul u Splitu, poduzetnik Branko Roglić, u razgovoru za ljubljansko "Delo" rekao je da bi bilo dobro povezivanje Mercatora i Konzuma, ali i Croatia osiguranja sa Zavarovalnicom Triglav budući da Hrvatska uskoro ulazi u Europsku uniju.

"Trebalo bi nešto napraviti kako bismo se mogli oduprijeti velikim stranim akterima na tržištu. Kad Hrvatska uđe u EU trebat će razmišljati o jedinstvenom tržištu i bit će potreban jedinstven nastup. I sam razmišljam o tome da svoje hrvatsko i slovensko poduzeće objedinim u jednu tvrtku. Ne bi bilo loše da Konzum kupi Mercator", rekao je Roglić. Budući da je opet aktualna prodaja paketa dionica Mercatora, Roglić je rekao da ne bi bilo loše njihovo spajanje kroz međusobnu zamjenu dionica.

"Želim da se Mercator oporavi i uvjeren sam da će se to dogoditi", rekao je i dodao da ne bi bilo loše da dođe do zamjene dionica Mercatora i Konzuma, jer bi to omogućilo njihov zajednički nastup. Ako se to ne dogodi, u igru može ući netko treći tko će kupiti i ta dva lanca te sve manje trgovačke lance u RH", rekao je Roglić. Zanimljiva mu je i namjera Triglava da kupi CO. U suprotnom, pribojava se, može se očekivati da će i poslove osiguranja u regiji preuzeti neki jak "igrač" iz EU kojemu se te dvije osiguravajuće kompanije ne bi mogle oduprijeti. 

Komentirajte prvi

New Report

Close