Kontromanović: Nismo dobili ponudu za kupovinu Gripena

Autor: Agencija VLM , 06. listopad 2012. u 12:55
Ante Kotromanović (PXL)

‘Idemo na manje lokacija za vojsku u cijeloj zemlji uz osiguranje potrebnog standarda za vojnike’.

Deveti naraštaj dragovoljnih ročnika u kojemu je 260 vojnika i 28 vojnikinja dao je svečanu prisegu u Središtu za temeljnu obuku Požega, a tom činu nazočili su izaslanik vrhovnog zappvjednika i ministar obrane Ante Kotromanović, zatim načelnik Glavnog stožera general pukovnik Drago Lovrić, zapovjednik kopnene vojske general bojnik Dragutin Repinc, te čelnici grada Požege i Požeško-slavonske županije.

– Obuka će osnažiti vašu spremnost za buduće izazove, a u HV unatoč mjerama štednje radimo na poboljšanju obuke i uvjeta života vojnika – kazao je čestitajući ročnicima general Lovrić. Ministar Kotromanović je rekao da mu je drago zbog velikog zanimanja mladih ljudi za školovanje u vojsci dodajući da će iduiće godine sklopiti 400 ugovora na najbljim ročnicima koji će postati profesionalni vojnici.

– Odabir ovog poziva pokazuje vaše domoljublje i spremnost da se borite za svoju domovinu – naglasio je ministar dodajući da se naša vojska dokazala u domovinskom ratu i misijama širom svijeta.

Novinarima je rekao da RH nije dobila ponudu za kupovinu švedskih zrakoplova, te da je cilj očuvati zrakoplovstvo što se previđa i daljnjim planom razvoja HV.

– U tom razvoju idemo na manje lokacija za vojsku u cijeloj zemlji uz osiguranje potrebnog standarda za vojnike, a tu Požega kao perspektivna lokacija sa svim preduvjetima ima svoje mjesto – zaključio je ministar Ante Kotromanović.

Na svečanosti su nastupili orkestar oružasnih snaga RH, te pripadnici Povijesne postrojbe Trenkovi panduri iz Požege, a nazočilo je više od tisuće rođaka i prijatelja vojnika,

Komentirajte prvi

New Report

Close