Kontrola leta zapošljava, plaće i 43.000 kuna

Autor: Josip Bohutinski/VL , 13. ožujak 2018. u 08:54
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Natječaj za 24 polaznika programa osposobljavanja, uz ugovor na određeno.

Hrvatska kontrola zračne plovidbe (HKZP) traži 24 polaznika za svoj program osposobljavanja za kontrolore zračnog prometa.

Uvjeti su četverogodišnja srednja stručna sprema, aktivno znanje hrvatskog i engleskog jezika, državljanstvo Republike Hrvatske ili druge članice EU, godina rođenja od 1990. nadalje te zdravstvena sposobnost.

Prednost imaju kandidati sa sveučilišnim preddiplomskim studijem iz područja zračnoga prometa, ili sveučilišnim preddiplomskim studijem tehničke struke, ili gimnazijom ili srednjom školom tehničke struke. Zdravstveni pregled obavit će se na trošak poslodavca u ovlaštenoj medicinskoj ustanovi.  S odabranim kandidatima HKZP će sklopiti ugovor o radu na određeno vrijeme do stjecanja dozvole kontrolora zračnog prometa-studenta.

Odabrani kandidati uputit će se na inicijalno osposobljavanje, a planira se da će to biti krajem travnja ove godine. Troškove osposobljavanja snosit će HKZP. Oglas je otvoren još tjedan dana, odnosno do 20. ožujka 2018. HKZP planira osposobiti 14 oblasnih radarskih kontrolora i deset toranjskih kontrolora. Prosječna plaća oblasnog radarskog kontrolora iznosi oko 43.000 kuna neto i među najvišima je uopće u Hrvatskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close