Konstruktor gubi na domaćem terenu, ali zabija u gostima

Autor: Ivica Profaca (VLM) , 23. listopad 2012. u 14:07
Željko Žderić jučer nije komentirao ni dobre ni loše vijesti/PIX

Žderić je u konzorciju koji će modernizirati 12 km pruge Zlatovce – Trenčinska Tepla.

Samo dva mjeseca nakon što je prebijanjem dugova s državom Konstruktor inženjeringu nakratko deblokiran račun i najavljen njihov povratak na cestovna gradilišta, tvrtki Željka Žderića zadan je novi udarac.

Odlukom Uprave Hrvatskih cesta raskinut je ugovor s Konstruktor inženjeringom na gradilištu brze ceste Solin – Klis gdje će ih zamijeniti strojevi i radnici Hidroelektra-niskogradnje, koja je dosad bila Konstruktorov partner na tom poslu. Kad je postignut sporazum o saniranju dugova između Ministarstva prometa i Konstruktora, predsjednik Uprave Konstruktor inženjeringa Željko Žderić najavio je brz povratak na gradilišta, nešto se i počelo raditi. Sada Hrvatske ceste tvrde da nije ispunio svoje obveze. Samo sedam dana nakon prve deblokade dužnici su "sjeli" na račun Konstruktora, i tako je bilo do 21. rujna i nove deblokade, koja traje do danas.

Prema podacima Poslovne Hrvatske, od 27. rujna račun Konstruktora je ponovo blokiran. Za komentar optužbe o neispunjavanju obveze pokušali smo pitati i Žderića, no neprestano je zauzet sastancima. Tako nam nije mogao komentirati ni dobru vijesti za naše građevinare, sudjelovanje u pobjedničkom konzorciju koji će u Slovačkoj modernizirati 12 kilometara dugu dionice željezničke pruge Zlatovce – Trenčinska Tepla. U tom poslu slovačka podružnica Konstruktora surađuje TSS Grade iz Slovačke te Beogl & Kryslom iz Češke. Investitor projekta su Željeznice Republike Slovačke, a Konstruktor inženjering je objavio da njihov udio u poslu za koji će konzorcij dobiti 293 milijuna eura predstavlja 35 posto. 

Komentirajte prvi

New Report

Close