Splićanka u dva tjedna dobila šest ponuda za posao u Londonu i Dublinu

Autor: Poslovni.hr , 17. travanj 2014. u 09:30
Foto: Thinkstock

Na londonskoj neurologiji godišnja plaća iznosi 30 tisuća funti plus beneficije za osmosatni dnevni rad.

Sandra Ivančić tridesetjednogodišnja Splićanka i viša fizioterapeutkinja nije dobila u Hrvatskoj priliku zaposliti se u struci. Zbog čega se na europsku burzu rada prijavila u listopadu prošle godine, a samo u zadnja dva tjedna dobila je čak šest ponuda za stalno zaposlenje u Dublinu i Londonu, piše Slobodna Dalmacija.

"U listopadu prošle godine u splitskom hotelu “Park” organiziran je sajam “Karijere u bijelom”, na kojem smo imali priliku prijaviti se za rad u Europi. Kolegica s fakulteta Petra Kožuh i ja otišle smo se prijaviti. Samo dva dana nakon te prijave, što me fasciniralo, stigao mi je e-mail u kojem se tražilo da pošaljem detaljan životopis", objašnjava Ivančić.

Viša fizioterapeutkinja je uskoro obaviještena da je uvrštena u bazu podataka zainteresiranih za rad u EU-u. "Od tada mi redovno stižu obavijesti gdje se traži fizioterapeut, na kojem odjelu i koja je znanja sve potrebno imati. Svaki pristigli e-mail vrlo je konkretan. Primjerice, u posljednjem stoji da je na londonskoj neurologiji godišnja plaća 30 tisuća funti plus beneficije za osmosatni dnevni rad".

Također napominje kako se u većini ponuda nudi stalno zaposlenje, a u nekim ponudama navodi se i nudi li vam poslodavac stambeno zbrinjavanje. "Mjesečne plaće su uglavnom od dvije do tri tisuće eura, ovisno o ustanovama iz kojih pristižu ponude, ali i o samom iskustvu fizioterapeuta", kaže mlada Splićanka.

Između ostaloga mladu se fizioterapeutkinji preko Facebooka obavijestilo kako može dobiti posao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, točnije u Dubaiju. Međutim, London ili Dublin joj se čine privlačnijim. "Jako sam sretna što ću napokon moći raditi u struci, što ću imati priliku stjecati nova znanja i što ću moći pristojno živjeti od svog rada", zaključuje Sandra.
 

Komentari (10)
Pogledajte sve

@kauders
zdravstvena struka je jako dobro regulirana i čak kad imaš papir da si ovlašten raditi, u nekim državama je to potrebno dodatno dokazivati raznoraznim ispitima, provjerama,…..bez obzira imaš li zgodnu facu ili ne

@fantom
[emo_smijeh] sviđa mi se popravljeni post, ali i dalje mi nisi objasnio kako se dokazuje znanje i sposobnost na udaljenosti od nekoliko tisuća kilometara. Ok neka je i moja pretpostavka pogrešna pa objasni mi ti kako se onda to radi, a naročito ako nemaš dana radnog iskustva u struci. Imaš li ti osobnog iskustva u tome? Jesi li ikada konkurirao na kojem natječaju u inozemstvu?
Ja jesam i znaš šta…pošla sam tri selekcije i pozvana na završni razgovor i pogodi….nisam imala novaca za kupiti kartu, za platiti hotel,…..mogla sam samo opljačkati banku

iz ove konverzacije mi se čini da ispada kako je vani sve neregulirano i samo treba znati nešto raditi, a i nije baš tako. za podosta zanimanja je potrebno imati papir koji dokazuje da si ovlašten to raditi.


…i zašto onda trošiti novac i vrijeme na studiranje NA HRVATSKIM FAKULTETIMA??!!!

Malo sam ti popravio post…


Ajde nek mi neko objasni kako se to na daljinu dokazuje da nešto znaš. Preko skypa možda?!!!

Polazis od pretpostavke da je diploma ili certifikat dokaz znanja, sto je pogresna pretpostavka.

New Report

Close