Završni peti modul Edukacijskog programa poslovnog usavršavanja studenata Sveučilišta u Rijeci

Autor: Poslovni.hr , 29. svibanj 2015. u 10:28
Thinkstock

U okviru navedenog cilja projekta, polaznici projekta svojim će se stečenim znanjima i iskustvima ne samo profilirati kao dodatno formalno educirani za poslovni svijet, nego kao nositelji, kreatori socijalno poželjnih promjena i vrijednosti te kao kompetentni i kvalitetni akteri poslovnog svijeta.

U četvrtak, 28. svibnja 2015. godine u 12.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Slogin kula 2, VI. kat) održana je Konferencija za novinare povodom održavanja završnog petog modula Edukacijskog programa poslovnog usavršavanja studenata Sveučilišta u Rijeci.

Edukacijski program poslovnog usavršavanja studenata je program poslovnog usavršavanja studenata riječkog Sveučilišta, a financira ga Primorsko-goranska županija. Cilj provedbe Edukacijskog programa je priprema studenata završnih godina studija (integriranih, preddiplomskih i diplomskih studija) za poslovno okruženje te ciljano usavršavanje budućih profesionalaca za svijet poduzetništva, kompetitivnosti, ali i poslovne suradnje.

Edukacija je osmišljena u dvije cjeline: teorijsku (temeljna teorijska znanja o poduzetništvu, zakonskoj regulativi, marketingu) i praktičnu (vježbe, izrada i priprema poslovnog plana, izrada marketinških strategija, poslovno komuniciranje i prodajne vještine).

U okviru navedenog cilja projekta, polaznici projekta svojim će se stečenim znanjima i iskustvima ne samo profilirati kao dodatno formalno educirani za poslovni svijet, nego kao nositelji, kreatori socijalno poželjnih promjena i vrijednosti te kao kompetentni i kvalitetni akteri poslovnog svijeta.

Na konferenciji je u ime Primorsko-goranske županije sudjelovao pročelnik UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Gerhard Lempl, voditelj programa Hrvoje Katunar s Ekonomskog fakulteta Rijeka i viša savjetnica Riječke razvojne agencije PORIN Doris Sošić.

Pročelnik Lempl rekao je da Županija program financira s 85 tisuća kuna, a realiziraju ga i RRA Porin te Ekonomski fakultet. "Cilj programa bio je pomoći studentima u onom što slijedi – uključivanje u svijet rada nakon studija, da se kroz praksu upotpuni znanje koje dobijaju na fakultetu", rekao je Lempl.

Hrvoje Katunar izrazio je nadu da će ovakvih projekata biti još te da će se tako doprinijeti gospodarskom razvoju regije i naveo vještine koje će studenti savladavati kroz program poslovnog usavršavanja. "To su prije svega marketing i prodajne vještine, komunikacijske vještine, zakonodavni okviri poduzetništva, načini i modeli financiranja", pojasnio je Katunar rekavši da će na kraju projekta svoje znanje demonstrirati kroz izradu poslovnog plana, s ciljem da neki od njih budu i realizirani.

Edukacijski program pohađalo je ukupno 20 studenata Sveučilišta u Rijeci i to s Pomorskog fakulteta Rijeka, Ekonomskog fakulteta Rijeka, Filozofskog fakulteta Rijeka, Tehničkog fakulteta Rijeka, Sveučilište u Rijeci – Odjela za biotehnologiju i Sveučilište u Rijeci – Odjela za informatiku.

Program se izvodi u trajanju od 39 sati, a obuhvaća sljedeće cjeline:

predavanja (13 radionica s izabranim temama u okviru 5 modula)
završna prezentacija poslovnih planova
donošenje odluke o najboljem poslovnom planu
dodjela certifikata i proglašenje najboljeg poslovnog plana

Komentirajte prvi

New Report

Close