Končar ‘kruži’ oko Uljanika, sad zbog brodova

Autor: Marija Brnić , 29. svibanj 2019. u 08:04
Nadležni ministar Horvat bez informacija o Končaru/Duško Marušić/PIXSELL

Imaju li temelja glasine oko interesa nesuđenog prvog strateškog partnera.

Pregovore oko jaružala više ne vodi Ministarstvo gospodarstva, nego naručitelj tog nedovršenog broda Jan de Nul sada razgovore vodi sa stečajnim upraviteljem Uljanika Lorisom Rakom.

Stoga ministar gospodarstva Darko Horvat novinare upućuje i da se za to, ali i sva pitanja vezana uz Uljanik obrate stečajnom upravitelju.

Jučer je, naime, isplivala u lokalnim medijima vijest da se nesuđeni prvi strateški partner Danko Končar opet vrti oko Uljanika i nudi se, ovaj put ne za nekretnine, nego nedovršene brodove.

Končar je još u vrijeme dok se čekalo dolazak kineskog CSIC-a viđan u Puli u razgovorima s naručiteljem gradnje 526, broda za prijevoz stoke, iz Kuvajta, kao i s predstavnicima australskog Scenica, pa i Jan de Nula, a kako se tada iz Uljanikovih redova čulo, nudio se da se brodove ugovorene u Puli gradi u njegovom Brodotrogiru.

U međuvremenu je Uljanik završio u stečaju, a razgovori o gradnjama prerasli su u priče o mogućem novom Končarevom pokušaju preuzimanja Uljanika.

I ministar Horvat jučer je bio iznenađen ovim pričama, o čijoj utemeljenosti će se moći suditi na jesen, nakon izvještajnog ročišta. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

O brodovima se ne može razgovarati s Lorisom Rakom, nego sa stečajnim upraviteljem Uljanika d.d. kojem su oni u stečajnoj masi.
Dvije tvrtke, dva stečaja, dvije stečajne mase, dva upravitelja.

Cim je posudio lovu nije to napravio iz altruizma. Ninova hobotnica i dalje živi. I poslije Nina Nino. I puno bojelog. Brašna.

New Report

Close