Končar KET donirao sigurnosne uređaje Vinkovcima

Goran Leci, Ivan Bosančić i Ivan Kršić Goran Leci, Ivan Bosančić i Ivan Kršić

Velika obnova i elektrifikacija mreže u istočnoj Slavoniji teška ukupno 680 milijuna kuna, što sufinancira EU.

Končar - Inženjering za energetiku i transport (KET) donirat će uređaje za osiguranje željezničkog prijelaza u Vinkovcima, a njihovu ugradnju na sebe je preuzela HŽ Infrastruktura.

O tome je jučer u Zagrebu potpisan ugovor između dvije tvrtke te Grada Vinkovaca koji će riješiti eventualne imovinsko-prave probleme u tom projektu te osigurati sve dozvole.

Novi uređaj s polubranicima i svjetlosno-zvučnom signalizacijom bi se trebao ugraditi na prijelazu u Dugoj ulici u Vinkovcima tijekom 2019. godine.

Ugradnja je dio većeg projekta "Izgradnja nadvožnjaka (Duga ulica - Borinačka ulica) i prilazne prometnice u Gradu Vinkovcima" koji provodi Grad Vinkovci. Budući da će se izgradnjom nadvožnjaka bitno povećati promet preko navedenog prijelaza, HŽ Infrastruktura je ove godine na širem vinkovačkom području u promet pustila u rad  četiri nova uređaja s polubranicima i svjetlosno-zvučnom signalizacijom na željezničko-cestovnim prijelazima, dva u svibnju u Andrijaševcima, te po jedan u kolovozu u Privlaci i Otoku.

Ipak, najznačajnija ulaganja u modernizaciju željezničke infrastrukture na ovom području tek predstoje. Naime, ove je godine pokrenut postupak javne nabave na projektu nadogradnje i elektrifikacije željezničke pruge Vinkovci - Vukovar koji se sufinancira EU sredstvima, a vrijedan je gotovo 680 milijuna kuna.

Sve bi to trebalo pridonijeti podizanju sigurnosti te boljoj povezanosti istočne Slavonije s ostatkom zemlje i u konačnici gospodarskom razvoju ovog kraja. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve