Kompresorska će stanica biti u roku

Autor: Darko Bičak , 20. veljača 2019. u 21:59
Projekt od 210 mil. kuna u Moslavini

Plinska infrastruktura.

Radovi na izgradnji prve kompresorske stanice na hrvatskom plinskom transportnom sustavu (KS1), vrijedne 210 milijuna kuna, kraj Velike Ludine u Moslavini, teku planiranom dinamikom te bi trebala biti puštena u probni tijekom ljeta, a u punoj funkciju do kraja godine, izvijestili su iz Plinacroa.

Radi se o postrojenju maksimalne snage 4,2 MW i kapaciteta 200.000 m3/h na kojem su radovi pokrenuti sredinom kolovoza prošle godine. Izvođač radova je zajednica ponuditelja koju čine tvrtke Monter – strojarske montaže, Elektrocentar Petek i S.C.A.N.

Na parceli površine od oko 72.000 m2 dosad je nasuto oko 40.000 m3 kamenog materijala u svrhu izgradnje nasipa i konsolidacije tla. U dosadašnjem tijeku radova izgrađen je nasip te izveden veći dio temeljnih konstrukcija, uključujući duboko temeljenje pilotima na prostoru na kojem će biti instalirane tri kompresorske jedinice.

Za instalaciju kompresorskih jedinica bit će zadužena rumunjska tvrtka Euro Gas Systems. Izvedeno je i bušenje ispod autoceste A3 i postavljene cijevi za priključak buduće kompresorske stanice na blokadno-ispuhivačku stanicu (BIS) Okoli. U tijeku su i radovi na ostaloj infrastrukturi samog sustava KS1.       

Komentirajte prvi

New Report

Close