Kompas prodao zgradu u Ljubljani

Autor: Marija Crnjak , 08. listopad 2018. u 22:00
Objekt su kupili Union Hoteli

Agencija u vlasništvu Agrokora ići će u prodaju.

Slovenska putnička agencija Kompas, koja posluje u sastavu Adriatica.net-a u većinskom vlasništvu Agrokora, prodala je poslovnu zgradu u Ljubljani tvrtki Union Hoteli, koja u istom objektu ima Hotel Central, prenosi slovenski Dnevnik.

Radi se o objektu površine od oko 3000 kvadrata, a Kompas će umjesto toga unajmiti poslovni prostor u objektu Addiko banke.

Prodaju je potvrdio član Uprave Kompasa Lovorko Mamić, pojasnivši da zgrada nije bila funkcionalna, te bi za nastavak poslovanja bila potrebna visoka ulaganja, a troškovi održavanja zgrade bili su jednaki iznosu najma novih prostora.

Mamić tvrdi da odluka o prodaji zgrade nema veze s krizom u Agrokoru, te je i donesena prije nego što je na snagu stupio lex Agrokor.

Cijenu transakcije u Agrokoru nisu željeli otkriti, kao ni glavni direktor Union hotela Matej Rigelnik. Inače, prema nagodbi vjerovnika Adriatica.net, a s njom i Kompas bit će preneseni na novi Agrokor, a njihov većinski vlasnik bit će ruski Sberbank.

U sljedećem koraku može se očekivati prodaja Adriatica.neta, u čijem je sastavu i Atlas, jedna od tri najveće agencije u Hrvatskoj. Mamić je za Dnevnik potvrdio da već imaju zainteresirane kupce za Kompas u kojem je zaposleno oko 200 ljudi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close