Kompanija koja je lani imala 1,6 milijardi kuna prihoda, u Rapcu otvorila dva nova ljetovališta

Autor: Marija Crnjak , 09. lipanj 2017. u 13:45
Foto: Jurica Galoić

Projekt su razvili kroz suradnju s dva strateška partnera, TUI i Rewe grupom, koji će u sljedeće tri godine u Rabac dovesti više od 100 tisuća gostiju.

Valamar Riviera je u četvrtak svečano otvorila dva ljetovališta u Rapcu, Valamar Girandella Resort 4*/5* i Family Life Bellevue Resort od četiri zvjezdice. Radi se o ulaganju od 652 milijuna kuna, a investicijom je zaposleno 630 ljudi, odnosno 350 novozaposlenih, te angažirano 130 lokalnih tvrtki.

Projekt su razvili kroz suradnju s dva strateška partnera, TUI i Rewe grupom, koji će u sljedeće tri godine u Rabac dovesti više od 100 tisuća gostiju. Investiciju u Rabac zaključuju sljedeće godine otvaranjem obiteljskog hotela Maro Resort s pet zvjezdica koji će poslovati pod brendom Kinderhotels.

Kako je istaknuo Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere, kompanija je odlučila pojačati ulaganja zahvaljujući povoljnim uvjetima na tržištu. Valamar Riviera ove godine investira 873 milijuna kuna u više od 300 projekata, a do 2020. investicije će dosegnuti 2 milijarde kuna

Plus i minus

“S jedne strane imamo globalna kretanja koja nam idu na ruku, od jače potražnje turista za Hrvatskom do povoljnih uvjeta zaduživanja, odnosno niske kamatne stope, ali s druge strane imamo državu koja nam je povećala PDV na ugostiteljske usluge te odugovlači s donošenjem zakona koji bi potaknuli ulaganja. Izračunali smo da će nam porast poreza ove godine smanjiti prihod za 17 milijuna kuna, što ćemo samo manjim dijelom pokriti povećanjem cijena usluga, jer ne želimo dizati cijene ako nismo pružili veću vrijednost usluge”, pojašnjava Kukurin. Uz PDV, problem je što i dalje nije donesen novi Zakon o turističkom zemljištu, što koči ulaganja, prvenstveno u kampovima.Kukurin se osvrnuo i na situaciju u Agrokoru, koji je dovoljno velik da utječe i na njihovo poslovanje.

 

Željko Kukurin 
pred. Uprave

povoljan prosječni trošak financiranja od oko 2,4% ukazuje na mogućnosti za daljnja ulaganja

“S Agrokorom surađujemo kroz Adriaticu.net, s kojom smo dogovorili kako osigurati naplatu potraživanja, a kad su u pitanju dobavljači, zbog krize u Agrokoru morali smo presložiti našu distribucijsku politiku, i za sad je sve pod kontrolom”, pojasnio je Kukurin.

Dvoznamenkasti rast

Kompanija je objavila godišnje izvješće za 2016., u kojoj su imali 1,6 milijardi kuna prihoda, što je rast od 18%, dok je operativna dobit iznosila 519 milijuna kuna, što je rast od 18 posto u odnosu na 2015.

“Kao rezultat daljnje optimizacije poslovnih procesa i povećanja prosječnih cijena povećali smo operativnu efikasnost pa je marža narasla na razinu od 34,9 %. Takav rast poslovanja uz stabilan neto dug i povoljan prosječni trošak financiranja koji iznosi oko 2,4% jasno ukazuje na mogućnosti za daljnja ulaganja i održivi rast vrijednosti kompanije”, pojasnio je Kukurin.   

Komentirajte prvi

New Report

Close