Kompanija jednog od najbogatijih ljudi na svijetu kod nas želi napraviti hot-spot

Autor: Poslovni.hr , 19. siječanj 2017. u 09:54
Foto: Reuters

Na drugoj strani poslovne agende, izvan Gospodarske zone Crno, Alibaba je zainteresirana za instalaciju filmskog studija.

Uspješna kineska tvrtka Alibaba u vlasništvu multimilijardera Jacka Ma voljela bi u Zadru napraviti hot-spot za distribuciju robe svoje internet trgovine, rekao je kineski lobist David Lekaj za Zadarski list.

Tvrtka bi navodno izgradila stovarište u Zadru kao greenfield investiciju, a najveća je prednost Zadra kao destinacije što se u krugu od 7 kilometara nalaze i morska i zračna luka, autocesta i željeznica.

Alibaba je najveća kineska online veletrgovina, čiji je prosječni dnevni promet oko milijardu dolara, a stovarište u Zadru kupcima u ovom dijelu Europe znatno bi smanjilo vrijeme čekanja od trenutka narudžbe do dostave proizvoda.

Alibaba je navodno zainteresirana i za izgradnju filmskog studija u Zadru. Tvrtka već ima nekoliko filmskih studija u Hollywoodu, a trenutno traga za idealnom lokacijom u regiji. Iako su Zadru konkurencija i Budimpešta i Srbija, navodno se Lekajev poslovni partner i izvestitor već zaljubio u Zadar, piše Zadarski list.

Komentirajte prvi

New Report

Close