Kome su banke prodale 5-6 milijardi franaka?

Autor: Poslovni.hr , 22. siječanj 2015. u 19:59
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

U Udruzi Franak tvrde da su lažni podaci koje je jučer iznio guverner HNB-a Boris Vujčić.

U Udruzi Franak tvrde da su lažni podaci koje je jučer iznio guverner HNB-a Boris Vujčić, javlja HRT. Najavljuju da će uskoro izaći s istinitim podacima i javno zatražiti ostavku guvernera Vujčića te ostalih vodećih ljudi Hrvatske narodne banke.

Predstavnici Udruge Franak potvrdili su da su pozvani na sastanak u Hrvatsku narodnu banku sutra u 11 sati. Uz predstavnike udruge trebali su ići  dva njihova stručna savjetnika. Jedan od njih bio je gost u emisiji HRT-a Hrvatska uživo – prof. dr. sc. Ivan Lovrinović s Ekonomskog fakultet u Zagrebu. No on je rekao da i dalje ostaje savjetnik udruge Franak, ali da ga u HNB nisu zvali 20 godina, pa neće ići niti sada. Svoje će mišljenje reći kada HNB predoči prave podatke koje dosad nisu objavili, prenosi HRT.

HNB mora odgovoriti na ključno pitanje kome su banke 5 do 6 milijardi franaka prodale, za koje su se zadužile, ako su se zadužile u inozemstvu, odnosno tko je to kupio i gdje se to vidi. Banke su te franke negdje morale prodati kako bi došle do kuna koje su isplatile građanima. To se u publikacijama HNB-a ne vidi i ja čekam odgovor na to, rekao je Lovrinović.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Katastrofu-sam-predvidio-prije-deset-godina

pravi-odnos-kune-i-eura-je-1:14
“Čin devalvacije eura imat će zastrašujuće posljedice na dužnike u Hrvatskoj. Posljedice odnosa kune i franka nisu ništa u usporedbi s onim što će biti između kune i eura”, upozorio je multidisciplinarni hrvatski znanstvenik, stručnjak s ekonomskog instituta prof. dr.sc. Slavko Kulić za direktno.hr, komentirajući plan koji je danas predstavila Europska središnja banka za pomoć gospodarstvu Europe.

http://direktno.hr/en/2014/direkt/6993/Katastrofu-sam-predvidio-prije-deset-godina-pravi-odnos-kune-i-eura-je-141.htm

New Report

Close