Kome će ostati za crni kruh?

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. studeni 2012. u 18:04
PXL

Hrvatska seljačka stranka (HSS) smatra da vladajuća koalicija, proračunom u kojem su dodatno uveli PDV na kruh i mlijeko od pet posto, dokazala kako nema sluha za hrvatske građane i da su im bogatiji važniji od “običnoga malog čovjeka”.

 Hrvatska seljačka stranka (HSS) smatra da vladajuća koalicija, proračunom u kojem su dodatno uveli PDV na kruh i mlijeko od pet posto, dokazala kako nema sluha za hrvatske građane i da su im bogatiji važniji od "običnoga malog čovjeka".

"Umjesto smanjenja PDV-a na hranu, Vlada RH i svi socijaldemokrati koji sjede u Saboru i njihovi koalicijski partneri donošenjem ovakvog proračuna, gdje ne da nisu smanjili PDV na hranu, nego su još dodatno uveli PDV na kruh i mlijeko od pet posto, dokazali su da nemaju sluha za hrvatske građane i da su im bogatiji važniji od 'običnoga malog čovjeka' ", priopćio je danas HSS.

"Umjesto da rade na povećanju investicija, njihov jedini način za punjenje proračuna je povećanje postojećih i uvođenje novih poreza", dodaje se u priopćenju.

HSS ističe da je "kao socijalno osjetljiva stranka, koja je uvijek zastupala i ubuduće će zastupati malog čovjeka (građanina RH), poslala amandman na prijedlog Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o porezu na dodanu vrijednost kojim bi se smanjio PDV-a na hranu na 10 posto, no on, nažalost, nije prihvaćen".

"Zna li vlada da je ovim potezom uzela i zadnju koricu crnog kruha građanima iz usta? Tko je do sada imao za luksuzan život, imat će i dalje, a ostali – pitanje hoće li uspjeti prehraniti sebe i svoju djecu", navodi u priopćenju HSS.

Komentari (1)
Pogledajte sve

a zasto nebi gospoda pekari spustili cijenu ionako preskupom mjesanju vode i tijesta

New Report

Close