Više nema odgađanja: Dovršava se Dalmatia tower s 27 katova, a ‘kroje’ se i novi projekti za Zagreb i Split

Autor: Suzana Varošanec , 13. ožujak 2019. u 10:22
Vlasnik Westgate Towera Josip Komar sastaje se s investitorima/Goran Stanzl/PIXSELL

Tehnika izvodi građevinske radove, austrijski LSG fasadu i opremanje.

Projekt Westgate u Splitu kreće u nastavak izgradnje B faze, i to s dva izvođača koji su zaduženi svaki za svoj dio posla.

To su zagrebačka Tehnika i austrijska LSG grupa koja ostvaruje oko 150 mil. eura godišnjeg prihoda. Radovi se tiču drugog tornja za koji je, kao i za prvotnih 17 katova, ali nakon dugotrajne administrativne procedure, izdana dozvola za gradnju dodatnih 10 katova.

Tako će dogodine biti dovršen objekt Dalmatia tower s 27 katova, poznat već i globalno kao simbol Splita s više aspekata: i kao najviše tamošnje građevine visine 115 metara, istodobno i najvišeg objekta u zemlji, ali prepoznatljive i po najvećem svjetskom hotelskom brendu Marriott s kojim je već sklopljen sporazum o suradnji.

Kako doznajemo, više neće biti odgađanja, a u lipnju 2020. na prostoru od 16. do 26. etaže vrata će otvoriti Marriottov hotel sa 190 soba i četiri apartmana. Bit će to prvi hrvatski hotel "Courtyard by Marriott" u nas, brend  globalno poznat, a za Hrvatsku značajan i u kotekstu privlačenja investicija.

Naime, s predsjednikom i izvršnim direktorom Marriott Internationala Arneom M. Sorensonom, na skupu u Davosu razgovarao je i sam premijer Andrej Plenković o budućim investicijama u Hrvatskoj, a projekt uživa i podršku američkog veleposlanika u RH Roberta Kohorsta. 

Vrijednost cjelokupne investicije iznosi 600 milijuna kuna, od čega u toranj B 400 milijuna kuna plus PDV. Tehnika je na njemu angažirana za građevinsko-obrtničke radove na kojima se aktivnosti te tvrtke, predstečaju unatoč, uskoro nastavljaju. LSG je zadužen za fasadu, opremanje hotela i strojarske instalacije.

Potvrdio je to za Poslovni dnevnik investitor i vlasnik Westgate Towera Josip Komar u telefonskom razgovoru iz  Cannesa, gdje se održava najveći sajam investicija na području nekretnina "MIPIM".

Izgleda da je Marriottov dolazak u Split poveznica i za aktualne razgovore Komara s drugim zainteresiranim ulagačima. "Dogovaramo nove nekretninske projekte poput Westgatea koje ćemo razvijati u Zagrebu i Splitu u suradnji sa stranim investitorima", poručuje Komar. 

Komentirajte prvi

New Report

Close