Komadina: To dolazi od strane desnice, to je svima u Hrvatskoj jasno

Autor: Agencija VLM , 17. studeni 2014. u 14:01
Zlatko Komadina. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Kada je desnica na vlasti, lijeve političke opcije su pristojne, ali kada je ljevica na vlasti, onda se oni bave čime se bave, rekao je Komadina.

Upitan da komentira najavu HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović da će u Vukovaru 18. studenoga biti s narodom, potpredsjednik SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina izrazio je žaljenje što se obilježavanje Kolone sjećanja u Vukovaru već par godina iskorištava u političke svrhe.

– Objektivno, to dolazi od strane desnice, to je svima u Hrvatskoj jasno. Ja idem iskazati počast onima koji su dali živote u Vukovaru – kazao je Komadina, ali i poručio da će, bude li bilo kakve politizacije skupa, on "otići s narodom".    

– Uopće nije jasno nepoštivanje tijela vlasti Republike Hrvatske. Na žalost, kada je desnica na vlasti, lijeve političke opcije su pristojne, ali kada je ljevica na vlasti, onda se oni bave čime se bave. Mislim da treba poštivati predsjednika Republike, predsjednika Vlade i predsjednika Sabora, birani su, imaju mandat, to što s njima netko politički ne slaže, ne treba raditi cirkus – odgovorio je.

Novinare je zanimalo hoće li se pridružiti Goranima na prosvjedu u Zagrebu 19. studenoga.    

– Ne – kazao je Komadina objasnivši kako su sve daljnje aktivnosti, nakon razgovora i prijedloga upućenih nadležnom ministarstvu i Vladi, politiziranje. Drži da je Vlada učinila napore s obzirom na okolnosti u ovome trenutku, ucjenama se, dodao je, ništa ne postiže.

Komentari (5)
Pogledajte sve

VUKOVAR

vladajuci-zabarikadirali-vukovar

na-koga-ce-zapucati-josipovicevi-snajperisti

Sve je puno policajaca i zaštitara koji će eto braniti hrvatskog predsjednika i premijera od hrvatskog naroda.
Kakva apsurdna pojava, ta zar se premijer i predsjednik moraju bojati svojega naroda?
I ako je to uistinu tako je li im onda mjesto na rukovodećim pozicijama u državi?

Uoči obljetnice pada grada Vukovara oglasili su se i članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara izražavajući nadu u to da će Kolona sjećanja proći dostojanstveno.

No, dok se hrvatski branitelji iz Stožera spremaju na mir i dostojanstvo, Vlada priprema nešto drugačiji odgovor jer od Kolone i građana te potencijalnih incidenata zaštitit će se vodenim topovima uz asistenciju snajperista.
Bi li uistinu vladini snajperisti u Gradu heroju na incident trebali reagirati pucnjevima?
I na koga bi pobogu trebali zapucati, na hrvatske branitelje, ali i na vukovarske žrtve koje su u životu ionako navikle na razočaranja i gubitke.
Što to onda još imaju i mogu izgubiti?
Podsjetimo, sve ovo vladajući su priredili kako bi izbjegli prošlogodišnje događaje iz Kolone sjećanja, koje su prozvali incidentom.
Naime, dok su se vukovarski i hrvatski branitelji svrstali u jednu Kolonu sjećanja, pokazujući time i svoj otpor prema ćirilici na ulicama svojega grada, vladajući su odustali od toga da se poklone žrtvama jer bili su spriječeni, kako se tada pokušalo prezentirati dvjema kolonama.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/137723-vladajuci-zabarikadirali-vukovar-na-koga-ce-zapucati-josipovicevi-snajperisti.html

VUKOVAR

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/137713-ponovno-dvije-kolone-u-vukovaru-gradani-se-odvajaju-od-drzavnog-vrha.html

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/359164/Stozer-nema-razloga-ni-podrske-za-novi-konflikt-u-koloni-sjecanja.html

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/359175/Protokol-za-Kolonu-sjecanja-do-zadnjeg-trena-tajan.html

http://direktno.hr/en/2014/direkt/3327/Vesna-Bosanac-Ignorirajte-kolone-molite-za-%C5%BErtve-u-miru-i-pijetetu.htm

Čime je ovaj politički mrtvac zaslužio da se njegova lupetanja objavljuju i na PD-u?

Nažalost nemogu biti u Vukovaru , jer netko mora raditi.

Svječu ću zapaliti u prozoru.

I na TV ću gledati Kolone .

Intersira me tko će biti u koloni među braniteljima Vukovara i narodom a tko se došao slikati u petoj koloni , pobrati dnevnice na naš račun i nažderati se mukte ?

New Report

Close