Komadina o ujedinjavanju lokalnih stranaka, projektu Marišćini

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. veljača 2014. u 08:38
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Komadina je na redovitoj konferenciji za novinare izvijestio da je prihvaćen plan rada Ekoplusa, tvrtke koja provodi projekt Županijskog centra za gospodarenje otpadom (ŽCGO) Marišćine.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina izjavio je jučer kako smatra da će inicijativa Autonomne regionalne stranke (ARS) za ujedinjavanje sedam lokalnih regionalnih stranaka u Primorsko-goranskoj županiji proći kao ujedinjavanje pravaša u Hrvatskoj.

"Ako je pitanje može li se srušiti SDP ili ja, ne može", rekao je Komadina odgovarajući na pitanje o inicijativi koju je pokrenuo ARS, inače jedan od SDP-ovih partnera u vladajućoj koaliciji u županiji, te na pitanje hoće li skupštinska većina postati upitna ako ARS izađe iz te koalicije.

Komadina je na redovitoj konferenciji za novinare izvijestio da je prihvaćen plan rada Ekoplusa, tvrtke koja provodi projekt Županijskog centra za gospodarenje otpadom (ŽCGO) Marišćine, te da toj tvrtki županija još ovu godinu odobrava 2,5 milijuna kuna. Nakon što zona počne s radom, financirat će se iz samonaplate.

Najavljena je sljedeća Županijska skupština na kojoj će se među ostalim razmatrati i zahtjev dijela njezinih članova za podnošenje izvješća župana o rezultatima revizije projekta Marišćine te u vezi sa zaduženjem tvrtke Ekoplus, koju je skupština u srpnju prošle godine obvezala da o tome izvijesti župana.

Komadina je objasnio da je riječ o materijalu čiji je dio, s obzirom na ugovorni odnos Europske unije, Vlade, resornog ministarstva i Fonda za zaštitu okoliša, poslovna tajna, da je zatražio da dio dokumenata bude dostupan zainteresiranoj javnosti te da je dobio odgovor da ta dokumentacija može biti dostupna na uvid, ali samo članovima Županijske skupštine.

Dodao je da je riječ o specifičnim ugovornim odnosima koji su povezani i s izvođačem te da se radi o ulaženju u ugovorni odnos između drugih dviju strana.

Komentirajući u nastavku to što je na nedavnoj konferenciji za novinare Kriznog eko stožera Marišćine medijima predstavljeno njegovo pismo Ministarstvu zaštite okoliša u vezi s pronalaženjem rješenja za zbrinjavanje goriva iz otpada s Marišćine,

Komadina je rekao kako je riječ o teškom službeničkom prekršaju, da se ne zna točno gdje je nastao te da se time trebaju baviti mjerodavne službe.

Ustvrdio je da je sve u redu, kako nema tajni u radu, ali da se mora raditi zakonito i da bi na zahtjev javnosti odobrio uvid u tu dokumentaciju.

Na pitanje o nabavi službenih vozila u županijskoj upravi, Komadina je odgovorio da se u prosjeku na godinu kupuju tri automobila i zamjenjuju tri starija te da je za to bilo planirano ukupno 400.000 kuna. Objasnio je da je ove godine, zbog potrebe slanja pomoći u Gorski kotar nakon elementarne nepogode, nabava vozila zaustavljena, a novac preusmjeren.

Komadina ima službeni automobil Škodu superb iz 2012., a njime će, kako je rekao, sutra putovati na sastanak u Ministarstvo zaštite okoliša u vezi sa zbrinjavanjem goriva iz otpada sa Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćine.

Komentirajte prvi

New Report

Close