FOTO: Došlo je do žestokog naguravanja, branitelji probili policijski kordon

Autor: Poslovni.hr/H , 29. svibanj 2015. u 12:29
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Kod Kamenitih vrata nakon 12 sati počelo je naguravanje prosvjednika i policije te probijanja policijskog kordona.

Dramatično je na Gornjem gradu. Branitelji prosvjednici koji su tijekom jutra stigli iz Savske 66 do policijskog kordona na Kamenitim vratima krenuli su se nakon 12 sati sukobljavati s interventnom policijom.  Došlo je do fizičkog obračuna i nasilnog uklanjanja zaštitne ograde. U jednom trenutku skupina prosvjednika uspjela je probiti kordon i dotrrčati na Markov trg. 

"Ovo nije prosvjed, došli smo čekati razgovor s premijerom Milanovićem", ustrajali su predstavnici branitelja ustrajući u svom tumačenju da ne moraju prijaviti prosvjed jer ni ne prosvjeduju. 

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je da je notorna laž da oni stoje iza prosvjeda branitelja te zamolio razne 'stranačke megafončiće' da prestanu to podmetati. 

"Postoji jedan čovjek koji može ovo razriješiti, a to je predsjednik Vlade Zoran Milanović. Neka dođe premijer neka s njima razgovara, to je jedini izlaz", kazao je Karamarko te opetovano pozvao Milanovića da ode razgovarati s braniteljima.

Podsjetimo, u crkvu sv. Marka iza podneva je ušao ministar branitelja Predrag Matić kako bi razgovarao s braniteljima koji od četvrtka navečer prosvjeduju u crkvi.

"Došao sam razgovarati s braniteljima", kratko je rekao Matić prije ulaska u crkvu na čijem ulazu ga je dočekao jedan od vođa prosvjednika Josip Klemm.

Dvjestotinjak branitelja iz raznih dijelova Hrvatske krenulo je iza 11 sati iz Savske 66 prema Markovu trgu, no dospjeli su tek do policijske barikade kod Kamenitih vrata. Istovremeno, stotinjak prosvjednika okupilo se kod policijskih prepreka u Ćirilometodskoj ulici, kod zgrade Starogradske vijećnice.

Prolazeći gradom prosvjednici su pjevali "Zovi, samo zovi…" i "Evo zore, evo dana…", te uzvikivali "U boj, u boj, za narod svoj" i "Za dom spremni". Njihovu kolonu pljeskom su popratili neki građani, kao i turisti koji razgledavaju središte Zagreba.

Jedan od vođa prosvjeda Đuro Glogoški izjavio je u petak ujutro novinarima da neće izaći iz crkve. Možemo samo podsjetiti na riječi naše prijateljice Nevenke Topalušić "odavde me mogu iznijeti samo mrtvu", poručio je Glogoški.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Nek ostanu u crkvi …..donesite im neke materijale za čitanje i prevođenje…
da bude neka korist od toga.

Premijer je zaokupljen peglanjem državne kartice po restoranima sirom RH pa ne stigne odgovoriti ni na pozive legalno izabrane predsjednice a kamoli branitelja i ostalih…Ocito je on premijersku funkciju shvatio na svoj hedonistički način. Pa eto sad ima problem pod prozorom.


Žalosno je vidjeti ovo.

Kako vjerovati u hrvatsku državu ako dopušta da ju terorizira jedna ulična banda?


pa dobili su mandat hrvatskog naroda, nisu oni više ulična banda, to su sada ministri i premijer

Podrška hrvatskoj policiji.
Pazite da Vas ovi birtijaši ne ozljede.

New Report

Close