‘Koliko god stajalo’: Goran Štrok obnavlja partizanski spomenik

Autor: Poslovni.hr , 04. svibanj 2013. u 14:39
Štrok će financirati obnovu antifašistickog spomenika u Perjasici koja se nalazi u općini Barilović (Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

Poznati hrvatski poduzetnik Goran Štrok se u petak prema pisanju Večernjeg lista sastao s načelnicima općina Krnjak i Barilović, Radom Kosanovićem i Draženom Perakovićem, i obećao svojim novcem obnoviti partizanski spomenik koji se tamo nalazi.

Poznati hrvatski poduzetnik Goran Štrok se u petak prema pisanju Večernjeg lista sastao s načelnicima općina Krnjak i Barilović, Radom Kosanovićem i Draženom Perakovićem, i obećao svojim novcem obnoviti partizanski spomenik koji se tamo nalazi.

"Ne želim da zvuči arogantno, no bez obzira na to koliko će stajati ta obnova, ja ću je platiti. Za mene je to već gotova stvar", rekao je Štrok i objasnio pozadinu priče za Večernji list

"Moj otac borio se protiv fašizma još u Španjolskoj. Nakon toga završio je u Njemačkoj na prisilnom radu. Nakon povratka u Zagreb odlučio se priključiti partizanima. Pomogao mu je Josip Kraš, da bi na kraju završio u Perjasici. Na tom je području sudjelovao u formiranju partizanskog odreda kojem je kasnije bio i politički komesar. Bila je to teška misija jer su ga u prvo vrijeme na Kordunu, gdje je živjelo puno Srba, smatrali Pavelićevim špijunom, pogotovu zbog zagorskog naglaska. Na kraju su ga zavoljeli, a sve priče ljudi s ovog područja koje sam čuo o njemu bile su lijepe. Zato je obnova spomenika postala moja unutarnja potreba, a sjećanje na mog oca velika je baština koju ponosno nosim cijeli život. Otac je tih godina pomogao ovom narodu, obećao im bolje dane i suživot. Nastavit ću u tom smjeru i za obnovu neću žaliti truda ni vremena",  ispričao je Štrok.

Komentari (4)
Pogledajte sve


Bolje da podigne spomenik Račanu i Liniću

Diga je on njima spomenike sa nekoliko nula u banci u Trstu. Sta mislis da su oni Jadranski luksuzni hoteli za saku brokava s neba pali. Ova gradnja spomenika je priprema za drugi krug šrivatizacije po Linicu pa idemo jos jednom. Sto je ostalo na banku ovaj put?? Hoteli Kolocep, Orebic,Korcula, Brela,Makarska,Imperial,Medena…?????

Bolje da podigne spomenik Račanu i Liniću

Ako dobe vlast još jedan mandat bude i toga vjeruj mi.

Pa dobro!!!! Ipak ima ZAHVALE ZA ONO ŠTO JE DOBIO!!! ( šansu koju je iskoristio ) Mamica je imala pravo za ESKLUZIVNU IZRADU JOŽEKOVIH BISTA koje je prodavala RADNIM ORGANIZACIJAMA!!! Tko je mogao reći da neće kupiti????? Bar smo imali puno Jožica!!! Osobno nemam ništa protiv!

New Report

Close