Kolinda: Znam držati pušku u rukama, spremna sam svoj život staviti na kocku za Hrvatsku

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Kandidatkinja HDZ-a za novi predsjednički mandat Kolinda Grabar Kitarović sinoć je na predizbornom skupu u Karlovcu pozvala je birače da 22. prosinca iziđu na izbore i da biraju „kontinuitet rasta i razvoja, suradnje, jer želimo bogatu Hrvatsku prepoznatljivu u svijetu, kojoj se svi dive“.

Govoreći o hrvatskoj vojnoj industriji, rekla je da su među najboljima u svijetu, da podržava karlovačku tvrtku HS produkt te da kao predsjednica i vrhovna zapovjednica Hrvatske vojske „zna držati pušku u rukama“.

"I ja sam spremna staviti svoj život na kocku za Hrvatsku"

Uz riječi kako u Domovinskom ratu nije bila braniteljica, rekla je da sada „redovito odlazi među naše vojnikinje i vojnike u Afganistanu i drugdje diljem svijeta, jer se danas Hrvatska brani daleko od Hrvatske“.

"Želim im reći da je predsjednica, njihova vrhovna zapovjednica, uvijek tu u prvim redovima gdje ste i vi, da im pokažem da sam i ja spremna staviti svoj život na kocku za Hrvatsku", rekla je Grabar-Kitarović.

Posebno se obratila umirovljenicima i najavila da će se zalagati za postavljanje pravobranitelja za prava umirovljenika jer se njihov glas „mora puno glasnije čuti“.

"Ja i HDZ nudimo optimizam i vjeru u sebe"

Braniteljima, umirovljenicima, blokiranima, mladima  i svima drugima rekla je da ona i HDZ nude optimizam i vjeru u sebe, u svoju Hrvatsku i njezine ljude, jer da „Hrvatska sa svojim talentiranim ljudima svuda u svijetu pokazuje da smo uvijek među najboljima“.

„Idemo dičiti se time, idemo vratiti te ljude u Hrvatsku, stvoriti uvjete da riješimo pitanje svih pitanja, a to je demografija. Neka se mladi školuju u inozemstvu, pustimo ih. Za to sam da osnujemo zakladu kojom će se stipendirati talentirani mladi hrvatski državljani, na najboljim svjetskim učilištima, a onda da se vrate ovdje i prenesu nova znanja i iskustva, da se ne vrtimo u krug nekih starih ideja, već da Hrvatsku postavimo onako kako smo je postavili u vanjskoj politici, rame uz rame s onim najboljima“, rekla je u govoru Grabar-Kitarović.

Za kritike da se na skupovima državnika u inozemstvu „progura u prve redove“, rekla je: „Čekajte, pa nisam ja tamo nekakva Kolinda i ne znam što, ja sam predsjednica Republike Hrvatske i moja je dužnost pokazati gdje je mjesto mojem narodu i mojoj državi, a to je u prvim redovima“, istaknula je i dobila veliki pljesak 200-tinjak okupljenih članova i simpatizera HDZ-a.

Komentari (8)
 • miami
  miami 16:22 14.12.2019.

  glupača…..

 • All
  All 10:19 14.12.2019.

  Dok je ko čobanče hopsala okolo naokolo po kojekakvim dernecima bilo je neshvatljivo jer ako je toliko nisko ima savjetnike koje placa … a ovo sada je za ne vjerovati …. Uskoro ce i Slibodan Milošević za nju biti malo dijete …. Prestrasno za sto mi glasamo !!! Nek nam onda tako i bude :( :(

 • zesko
  zesko 10:14 14.12.2019.

  Nex970


  Nema što. Puni smo dobrovoljaca za slijedeći rat. Onda ja mogu bez beda okačiti čizme o klin…

  Vrhovni zapovjednik OS RH s imalo soli u glavi, ne bi se nikada ni po kojem osnovu trebao trpati u prve borbene redove, pa makar to radio i da se malo dodvori glasačkom tijelu, jer po svojoj funkciji treba obavljati puno složenije i strateški zahtjevnije radnje i operacije, naravno pod uvjetim da ta sol u glavi nije potpuno obljutavila, što bi se u ovom slučaju dalo zaključiti da postoji određena, rekao bih i prevelika doza bljutavosti i shodno tome spuštanje razine nadležnosti za nekoliko rangova, pa sve do ovoga nakaradnoga u stilu Ani četiri pištolja
  Jakove, žao mi te
Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve