Kolektor Radne zone-Jug gradit će se sredstvima Europske unije

Autor: Poslovni.hr , 04. kolovoz 2016. u 15:02
Foto: Zaprešić

Cijeli projekt mora biti realiziran do 31.12.2016. godine u skladu s Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava iz kohezijskih fondova Europske unije u sklopu Operativnog programa zaštite okoliša.

U sklopu  Ograničenog poziva za Natječaj EN.2.1.16. za izgradnju  manjih dijelova sustava javne vodoopskrbe/odvodnje od svibnja 2015. godine, raspisanog od strane Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, Vodoopskrba i odvodnja Zaprešić d.o.o je dostavila prijedlog da se na području aglomeracije Zaprešić realizira izgradnja vodnokomunalne infrastrukture, a u Zaprešiću konkretno kolektor Radne zone-Jug. 

Nakon potpisivanja Odluke o financiranju od strane Ministarstva poljoprivrede, potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz kohezijskih fondova Europske unije, Ugovor o sufinanciranju projekata za odobrene projekte u sklopu Operativnog programa zaštite okoliša (2007.-2013.) i Ugovor o partnerstvu na projektu između Grada Zaprešića, Općine Brdovec, Općine Bistra, Općine Marija Gorica, Općine Pušća, Općine Dubravica i tvrtke Vodoopskrba i odvodnja Zaprešić d.o.o.

Vodoopskrba i odvodnja Zaprešić d.o.o. provela je javnu nabavu za izgradnju odobrene vodnokomunalne infrastrukture na svom  distributivnom području te je nakon provedenog natječaja za izvođača radova donijeta  odluka da radove izvodi zajednica ponuditelja: Viadukt d.d. iz Zagreba i HIS  d.o.o. iz Donje Višnjice.

Ukupna procijenjena vrijednost Projekta iznosi do 27.785.375,00 kuna, uključujući i porez na dodanu vrijednost, dok ukupan iznos prihvatljivih troškova Projekta iznosi do 22.228.300,00 kuna, s time da će se konačan iznos utvrditi  nakon dovršetka izgradnje projekta.

Cijeli projekt mora biti realiziran do 31.12.2016. godine u skladu s Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava iz kohezijskih fondova Europske unije u sklopu Operativnog programa zaštite okoliša.

Komentirajte prvi

New Report

Close