Kod vozača ćete od danas moći kupiti i dvije karte koje su jeftinije od one za 15 kuna

Autor: Poslovni.hr , 01. travanj 2019. u 09:09
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Od srpnja 2018. do kraja prošle godine prodano je 16 milijuna karata po četiri kune, a u istom je razdoblju onih po 15 kuna prodano tek nešto više od 170 tisuća.

Kod vozača tramvaja i autobusa od danas se mogu kupiti karte za šest i deset kuna. Kartom za šest kuna moći će se voziti pola sata, a onom za deset – sat vremena. Vrijedit će samo za područje Zagreba, odnosno za I. tarifnu zonu, dok će se s ostalim kartama moći i u ostale zone, piše Večernji list.

Uvođenjem novih karata, kažu u ZET-u, neće se ukinuti pojedinačna karta kupljena u vozilu od 15 kuna, za vožnju do 90 minuta kao ni dnevna karta, te ih putnici i dalje mogu kupiti kod vozača.

– Na prodajnim mjestima ZET-a, kao i na kioscima ugovornih partnera, korisnicima će i dalje biti dostupne pojedinačne papirnate karte od 4, 7 i 10 kuna za vožnju od 30, 60 i 90 minuta – ističu u ZET-u. Kod vozača će se sad prodavati jeftinije karte jer uvođenje one od 15 kuna nije postiglo uspjeh. Primjerice, od srpnja 2018. do kraja prošle godine prodano je 16 milijuna karata po četiri kune, a u istom je razdoblju onih po 15 kuna prodano tek nešto više od 170 tisuća.

Komentirajte prvi

New Report

Close