‘Kod Keruma radnici gotovo nikad nisu vidjeli ugovor koji potpisuju’

Autor: Poslovni.hr , 19. listopad 2012. u 11:29
Željko Kerum (PXL)

Puno djelatnika je mislilo da su nakon niza godina provedenih kod Keruma bili zaposleni za stalno…

Poslovni krah s kojim se trenutno suočava splitski gradonačelnik Željko Kerum, uz velike dugove dobavljačima, otkrio je i kako je kršio radnička prava zaposlenika u svojim trgovinama, piše DalmacijaNews.

Portal navodi priču o bolesnoj radnici kojoj ugovor o radu nije produžen, a budući da je do isteka ugovora ostala zaposlenica firme koja je u blokadi, Kerum d.o.o. joj nije uplaćivao ni zdravstveni doprinos. Spomenuta je djelatnica prema pisanju portala provela 10 godina radeći u Kerumovim dućanima i to na određeno vrijeme pa je jasno da se radi o kršenju Zakona o radu. Naime, u zakonu jasno piše da je nakon tri godine neprekidnog rada na određeno vrijeme poslodavac dužan ponuditi zaposlenom ugovor na neodređeno vrijeme ili se, ukoliko nema potrebe za obavljanjem toga dijela posla, zahvaliti radniku.

"Godinama upozoravam na niz nepravilnosti u poslovanju Kerumovih poduzeća. Radnici gotovo nikad nisu vidjeli ugovor koji potpisuju, dobili bi 'bianco papir' koji bi potpisali, a u kancelarijama bi se pod patronatom Nevenke Bečić upisivali datumi i rokovi ugovora. Puno djelatnika je mislilo da su nakon niza godina provedenih kod Keruma bili zaposleni za stalno, a sami se nikada nisu usuđivali pitati zbog straha od gubitka posla ", rekla je za DalmacijaNews Margareta Malger, izvršna tajnica Sindikata trgovine Split.

Komentari (2)
Pogledajte sve

A sta ce in ugovor kad rade kod Zele…
Meni bi bila cast radit kod nkega gratis…

http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/247713/kerum-dan-rada-u-saboru-naplatio-533000-kn

New Report

Close