Kod Karlovca pada vodostaj Kupe i Korane, ali i dalje izvanredno stanje

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. rujan 2014. u 10:28
Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U protekla 24 sata Županijski centar 112 u Karlovcu zaprimio je 508 poziva građana za pomoć.

U Karlovcu i dalje traje izvanredno stanje zbog poplave, iako je na gradskim mjernim stanicama zabilježen pad vodostaja Kupe od maksimalnih 844 centimetara prije dva dana na 773, te Korane s 845 na 780 centimetara.

Nastavljene su aktivnosti na obrani od poplave na istočnom dijelu nizvodno od Karlovca. Uslijed izuzetno visokih vodostaja karlovačkih rijeka te činjenici da je poplavljen veliki broj prometnica, otežan je redovni, ali i promet operativnih snaga zaštite i spašavanja.

Nastava se u školama odvija redovno prema rasporedu, a učenicima koji su uslijed izvanredne situacije spriječeni u dolasku na nastavu, izostanak će biti opravdan, izvjestio je gradski Stožer za saštitu i spašavanje.

Prema odluci Stožera, sinoć je za sav promet otvoren industrijski pružni prijelaz Ilovac kao alternativni pravac, s obzirom da je visoka voda ispod tog nadvožnjaka koji prelazi državnu cestu D1. Takva će regulacija biti na snazi sve dok se voda potpuno ne povuče, jer je unatoč učestalim ispumpavanjima na tom dijelu opasno prometovanje.

Štoviše, od jučer u 15 sati podvožnjak Ilovac je potpuno potopljen te je neko vrijeme bio potpuno blokiran promet vozilima u grad sa sjeverne strane, iz pravca Zagreba. U prekidu je i promet na državnoj cesti D36 od Koritinje do Šišljavića i Kupčine, a ne prometuje se ni cestama Manjerović Selo–Utinja, Donje Mekušje-Husje-Kobilić Pokupski, ni onom kroz Logorište. Zatvorene su ceste Brežani-Lipje–Skakavac, Vivodina-Krašić, Belajske Poljice-Barilović, Logorište- Mala Švarča, Gornje Mekušje-Kamensko, Veljun- Poloj, kao i cesta u Donjim Priselcima.

Zbog zamućenje vode na izvoru u Donjem Velemerić, svi korisnici tog vodovoda ne mogu koristiti vodu za piće

U protekla 24 sata Županijski centar 112 u Karlovcu zaprimio je 508 poziva građana za pomoć.

Komentirajte prvi

New Report

Close