Kninska bolnica postaje respiratorni centar Dalmacije

Autor: Marija Crnjak , 24. srpanj 2017. u 22:00
Ministar Milan Kujundžić/ Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Šibenska bolnica i do sad je slala svoje specijaliste u Knin, tako da je Ugovorom samo formalizirana njihova dosadašnja suradnja. Kažu da neće biti ukidanja odjela.

Kninska Opća i veteranska bolnica 'Hrvatski ponos'do kraja ove godine postaje Centar za respiratorne bolesnike za područje cijele Dalmacije, najavio je ministar zdravstva Milan Kujundžić u ponedjeljak prilikom potpisivanja Ugovora o funkcionalnoj integraciji Opće bolnice Šibensko-kninske županije i OB Knin.

"Funkcionalnom integracijom šibenske i kninske bolnice dugoročno ćemo pozicionirati te dvije bolnice, a šaljemo i poruku da Šibenik mora preuzeti na sebe izgradnju svih djelatnosti u medicini i skrbiti o cijeloj županiji", rekao je ministar Kujundžić. Svi teški bolesnici koji su ovisni o umjetnim plućima do kraja godine bit će smješteni u Knin, čime ta bolnica, kaže, preuzima obvezu i razvitak tog dijela zdravstvene usluge. Za opremu, respiratore  i monitore bit će izdvojeno više od milijun kuna iz državnog proračuna. Ugovore o funkcionalnoj integraciji potpisati će u 12 bolnica, uz šibensku i kninsku, prošli tjedan potpisani su ugovori u Osijeku i Našicama, a do kraja mjeseca potpisat će i bolnice Ogulin i Karlovac, Vukovar i Vinkovci, Slavonski Brod i Nova Gradiška, Požega i Pakrac. Nakon toga slijede i druge bolnice.

 

12 bolnica

potpisat će ugovore o funkcionalnoj integraciji

"Taj model osigurava veću kvalitetu zdravstvene usluge, kao i dugoročne uštede, točno je određeno tko što radi, neće se duplirati dežurstva i opreme", rekao je ministar. Šibenska bolnica i do sad je slala svoje specijaliste u Knin, tako da je Ugovorom samo formalizirana njihova dosadašnja suradnja. Sanja Jakelić, ravnateljica šibenske bolnice i Kristina Bitunjac, ravnateljica kninske bolnice istaknule su da su zadovoljne dosadašnjom suradnjom koja je sada postala i službena, te su istaknule da neće biti ukidanja odjela. Ministar je najavio da u rujnu u cijelu Hrvatsku uvode prioritetne liste, nakon uspješnog pilot projekta u četiri zagrebačke bolnice, gdje se dnevno javlja od 30 do 50 pacijenata.

Komentirajte prvi

New Report

Close