Knauf akustična rješenja

Autor: Promo , 16. lipanj 2019. u 21:59
Press photo

Dobra akustika nije primjetna. Osjećaj ugode boravka u prostoriji s kvalitetnom akustikom počiva na ravnoteži, odnosno kombinaciji zvuka, materijala i podloge koja kreira savršen prostor.

Akustika možda nije prva misao prilikom planiranja izgradnje stambenog, poslovnog ili hotelskog objekta, ali je svakako od velike važnosti budući da kvalitetna rješenja za akustiku znatno mogu podići kvalitetu življenja, zabave, ali i radnih uvjeta.

Raspon zahtjeva pojedinih prostora je širok te ovisi o njihovoj namjeni i funkcionalnosti, od restorana do zdravstvenih ili stambenih prostora. Akustične potrebe tih prostora također se mogu uvelike razlikovati, a gips zbog svoje prirodne raznolikosti predstavlja savršeno rješenje. Tako se npr. uloga akustike u uredu možda ne doima jednako ključnom kao u, primjerice, koncertnoj dvorani.  Svojim robusnim portfeljem proizvoda Knauf pruža rješenja za prostore različitih namjena uključujući urede, restorane, hotele i kafiće, zdravstvene ustanove, trgovačke i izložbene centre, kao i prostore te dvorane za zabavu. Bez obzira na to o kakvom se prostoru radi, stropovi, zidovi i ostale površine moraju stvarati trenutni učinak koji odgovara određenoj prostoriji. Bit je upravo u stvaranju ugodne atmosfere, kao kod kuće. Akustični materijali moraju biti dovoljno fleksibilni da se usklade s cjelokupnom estetikom prostora.

To je ono što čini Knauf portfelj akustičnih gipsanih proizvoda iznimnim, budući da prati viziju arhitekta gdje ne postoje granice izvedbe funkcionalnosti i dizajna. Knauf već desetljećima blisko surađuje s arhitektima i projektantima kako bi uz pomoć svojih proizvoda omogućio modernu i laku gradnju vrhunskih ostvarenja iz svijeta arhitekture. Oblikovanje prostorije predstavlja izazov u postizanju sklada estetike i akustike, forme i funkcionalnosti.

Dugogodišnja suradnja s arhitektima rezultirala je razvijanjem akustičnih gipsanih proizvoda koji omogućuju postizanje savršene ravnoteže između vrhunske akustike i estetike prostora. U Knaufu želimo doprinijeti osiguranju dugoročno održivog razvoja. Stoga kontinuirano radimo na poboljšanju uvjeta okoliša i sprječavanju zagađenja primjenom ekoloških sirovina u proizvodnji naših proizvoda. Osim toga, Knauf veliku važnost pridaje energetskoj učinkovitosti i odgovornom korištenju prirodnih resursa. Dobra akustika nije primjetna. Osjećaj ugode boravka u prostoriji dobre akustike je savršena ravnoteža između zvuka koji čujete i ambijenta koji vidite. To je kombinacija zvuka, materijala i podloge koja kreira savršen prostor.

Knauf Cleaneo Akustik – akustični apsorber

Cleaneo Akustik stropovi imaju na naličju kaširani akustični flis čija je apsorpcija zvuka, kroz specijalno dizajnirane perforacije, sasvim dovoljna za većinu namjena. Zahvaljujući Knauf Cleaneo sustavima spuštenih stropova, moguće je kreirati akustična rješenja koja će zadovoljiti akustične zahtjeve za različite vrste prostorija.  Naš je cilj osigurati komforan unutarnji prostor za život. Knauf Cleaneo stoga ima, uz navedene akustične benefite, ugrađen aktivni sustav za pročišćavanje zraka koji smanjuje štetne utjecaje i neugodne mirise, mirisno je neutralan i djeluje 24h. Sustav osigurava čvrst i raznovrstan materijal koji ne samo da omogućuje funkcionalna i estetska rješenja, nego i poboljšava zgrade produljujući njihov vijek upotrebe i vrijednosti. Knauf Cleaneo sustavna rješenja s jednostavnim pristupom međuprostoru omogućuju lako servisiranje i održavanje instalacija u šupljini. Knauf Cleaneo sustav spuštenih stropova za svaku prostoriju nudi sve tipove rješenja koje možete zamisliti, uvijek imajući na umu akustičnu udobnost. Knauf Cleaneo razumije sva nastojanja u stvaranju najboljih stropnih rješenja za harmoniju akustike i estetike. Unutar portfelja Cleaneo akustičnih ploča postoje raznovrsna dizajnerska rješenja s različitim vrstama i dimenzijama perforacija koje će ispuniti  sve kreativne ideje i očekivanja. Tako u ponudi postoje, između ostalog, perforacije okruglih, kvadratnih, raznolikih  i nejednolikih oblika te samostalna akustična viseća jedra.

New Report

Close