Klor iz Dine odvezen u Petrokemiju

Autor: Poslovni dnevnik , 13. travanj 2016. u 22:00
Klor Petrokemiji treba za proizvodnju/N. Čutuk/PIXSELL

Stečajna upraviteljica opet predložila da se stečaj Dine obustavi i zaključi.

Iz pogona omišaljske Dina Petrokemije u stečaju u utorak navečer u kutinsku Petrokemiju prevezen je sav skladišteni klor, 4 tone, ali se u Dininim pogonima još nalazi više tona opasnih tvari i otpada, izjavila je stečajna upraviteljica Marija Ružić.  

Pretpostavlja da Petrokemiji klor, od kojega Dina neće imati prihoda, treba za proizvodnju. Za plaće čuvara pogona nije osiguran novac, te su im isplaćene tek nakon prodaje prikupljenih sekundarnih sirovina. Marija Ružić potvrdila je da je na Trgovačkom sudu u Rijeci potkraj veljače, nakon što je to učinila potkraj prosinca lani, podnijela novu prijavu nedostatnosti stečajne mase za pokriće troškova stečajnog postupka i predložila da se stečajni postupak obustavi i zaključi.

Sud je pozvao vjerovnike da daju mišljenje o tom prijedlogu, a skupština vjerovnika zakazana je za 27. travnja. Stečaj je u Dini počeo je prije devet mjeseci. Ukupna procijenjena vrijednost imovine Dine je 463,8 mil. kn, a gotovo sve nekretnine, postrojenja i oprema opterećeni su hipotekama. Procijenjena vrijednost imovine slobodne od tereta je 4,5 mil. kn. Predvidive obveze stečajne mase su 24,1 mil. kn, od kojih su predvidivi troškovi stečajnog postupka, koji uključuju čuvanje i zbrinjavanje opasnog otpada, 13,8 milijuna. Tijekom stečaja unovčen je dio imovine i prihodovano ukupno oko 3 milijuna kuna. Tim novcem podmiren je dio obveza, a novca za dospjele obveze od oko 5,5 milijuna kuna nema. 

Komentirajte prvi

New Report

Close