Klikom miša pratit će rad deset prekršajnih sudova

Autor: Bernard Ivezić , 27. studeni 2013. u 22:00
Ministar pravosuđa Orsat Miljenić/Goran Stanzl/PIXSELL

Projekt vrijedan 3,1 milijun kuna napravio je konzorcij hrvatskih softverskih tvrtki Igea i IN2.

Ministarstvo pravosuđa i Visoki prekršajni sud odsad znaju točno što rade prekršajni suci i sudovi na terenu.

Ministarstvo je završilo pilot projekt informatizacije deset prekršajnih sudova sa softverom JCMS koji ima i izvještajni sustav koji redovito putem interneta izvješćuje o svemu što rade sudovi. Projekt vrijedan 3,1 milijun kuna i financiran sredstvima iz IPA-e napravio je konzorcij hrvatskih softverskih tvrtki Igea i IN2. Sanja Zorčić Tabaković, sutkinja Visokog prekršajnog suda, kaže da se novim sustavom može jednostavnije pratiti rad sudova te da se nada da će Ministartvo osigurati sredstva za uvođenje sustava na svim sudovima u Hrvatskoj.

"Zahvaljujući ovom sustavu jednostavnije će se moći pratiti rad sudova, a suci pak mogu raditi efikasnije, jer će sve biti digitalno", kaže Zorčić Tabaković. Projekt je  dio Strategije razvoja pravosuđa od 2013. do 2018. u skladu s EU praksom. Tanja Pušelj Ostroški, direktorica tvrtke Igea i članica Uprave IN2 grupe, kaže kako su tijekom projekta obrazovali stotinjak ljudi za rad s novim sustavom. U IN2 objašnjavaju kako je u okviru projekta uveden i e-learning sustav za učenje na daljinu koji će olakšati i brže prihvaćanje sustava na ostalim sudovima. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

to ste mogli imati vec prije 10 godina.
ali niti jednoj vlasti to ne pase.
P.S
Zasto ne osnujete public portal gdje biste pokazali sve procjene zajedno s imenom procjenitelja da svi vide koliko sto vrijedi i što to država plaća.
Uzimam samo 1% kao copyright na ideju i vjerujte od ušted na ovom polju više ne trebam do kraja života raditi!

Naravno da se to neće dogoditi jer mnoge sinekure samo na taj način opstaju-cicanje državnog novca.

New Report

Close