Klemma terete da je iz svoje tvrtke izvukao oko tri milijuna kuna te utajio oko 600.000 kn poreza

Autor: Poslovni.hr , 08. svibanj 2015. u 23:07
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Osim Klemma optuženo je još pet osoba.

Josip Klemm, vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm security, predsjednik Udruge specijalne policije te jedan od istaknutijih vođa braniteljskog prosvjeda iz Savske 66, optužen je  da je između 2005. i 2007. iz svoje tvrtke Klemm security pomoću i preko Radovana Štetića, kojem se svojevremeno sudilo u procesu tzv. zločinačkoj organizaciji, izvukao 2,96 milijuna kuna te da je pritom utajio 593.426 kuna poreza na dobit.

Optužnicu je danas nakon jednogodišnje istrage podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu. Osim Klemma optuženo je još pet osoba a među njima i Štetić, koji je nakon izbijanja ove priče u javnost lani bio pobjegao te se jedno vrijeme skrivao u BiH. No koncem prošle godine je po tjeralici uhićen u Mostaru te je u međuvremenu izručen Hrvatskoj. I Klemm je zbog ovoga za što je sada optužen bio uhićen prije godinu dana. No tužiteljstvo tada nije tražilo da se on pritvori jer je iznio opširnu obranu te je priznao krivnju. Tada se špekuliralo i da je Klemm s tužiteljstvom sklopio neformalnu nagodbu – priznanje djela za manju kaznu – a je li to točno ili se možda u međuvremenu predomislio, vidjet će se kada na zagrebačkom Županijskom sudu bude zakazano optužno vijeće.

"Kratko i jasno, radujem se optužnici", bilo je sve što je Klemm htio reći o optužnici koja je protiv njega podignuta. piše Večernji list.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (9)
Pogledajte sve

Bravo miami, ni jedna vlada nije uvela reda kao ova. Htjeli bi oni i više, ali su veliki otpori. Zamjeram im što nisu odlučniji i da lopovima konačno stanu na kraj.

Ti KIRIN nemaš pojma o ekonomiji, pa niti ne možeš razumijeti poteze
Milanovićeve Vlade, i koliko su DUGOROČNO pozitivni i jedini pametni, koje
su mogli poduzeti u ovoj opljačkanoj državi od strane HDZ-a.

Šta ti znaš o ekonomskim potezima, imaš firmu…znaš upravljati novecm i resusrsima ?

Kad se nađeš u deficitu novaca, predgrađanskom ratu, pobuni sindikata,
kosturima iz ormnara……što bi ti napravio…?
Iato što i HDZ…. glumio inteligenciju, koja zna naći RUPE u
u VLASTITIM ZAKONIMA koje doneseš ..??? , daj, prestani..

Zoki izuzteno “pošteno” radi štetu ovoj državi i društvu, a korektnosti niti u tragovima! Da je imalo pošten i korektan i da ima samorefleksiju priznao bi svoju nedoraslost zadatku i nesposobnost te dao ostavku! [emo_plazi]

Milanović je izuzetno pošten i korektan političar. Opozicija radi svoje i iz konteksta izvlači ono što im paše za niske udarce.

New Report

Close