Klasterima konkurentnosti po 100 tisuća kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. srpanj 2014. u 13:58
Foto: Goran Jakuš / Pixsell

Po sto tisuća kuna dobilo je 12 klastera tako da je ukupna isplata vrijedna milijun i dvjesto tisuća kuna.

U Ministarstvu gospodarstva potpisani su ugovori o dodjeli financijskih sredstava klasterima konkurentnosti za 2014. godinu.

Po sto tisuća kuna dobilo je 12 klastera tako da je ukupna isplata vrijedna milijun i dvjesto tisuća kuna.

Ugovore o dodjeli sredstava Ministarstvo je potpisalo s klasterima iz prehrambeno-prerađivačkog, drvno-prerađivačkog, automobilskog, sektora kreativne i kulturne industrije, industrija tekstila, kože i obuće, obrambene industrije, građevinarstva, sektora elektroenergetskih i proizvodnih strojeva i tehnologija, zdravstvene industrije, industrija kemije, plastike i gume, ICT-a i pomorske industrije.

Hrvatski klaster konkurentnosti je neprofitna organizacija osnovana na inicijativu Vlade, u okviru sektora koje Vlada smatra strateški važnima i unutar koje djeluje 12 spomenutih klastera.

Organizacija povezuje privatne, znanstveno-istraživačke i javne institucije s namjerom okupljanja najboljih gospodarstvenika u određenom sektoru, predstavnika regionalne i lokalne samouprave te znanstveno-istraživačkih institucija.

Cilj je uspostava sinergije i suradnje s ciljem jačanja konkurentnosti sektora na nacionalnoj razini.

Zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić rekao je na potpisivanju da su klasteri bitni za unapređenje konkurentnosti pojedinih sektora te važan dio strategije "pametne specijalizacije".

Dodao je da su današnji ugovori i dodjela sredstava tek početak i da Ministarstvo namjerava višestruko povećati sredstva za podršku klasterima.

Komentirajte prvi

New Report

Close