Kinezima Hrvatska najpoželjnije novo europsko odredište

Autor: Marija Crnjak , 08. veljača 2018. u 21:59
Lani su Kinezi u RH ostvarili rast noćenja od 48%

Čak 70 posto kineskih turista koji će ove godine putovati u inozemstvo još uvijek nije odabralo destinaciju za svoj odmor.

Prema odluci čitatelja kineskog izdanja časopisa Travel+Leisure, Hrvatska je nagrađena u kategoriji najpoželjnije nove europske destinacije za kineske turiste u 2018. godini.

Svečana dodjela nagrada "China Travel Awards – World Best Awards" održana je u Šangaju.

Radi se o časopisu koji u Kini čita više od milijun ljudi, a ovo je prva nagrada takvog tipa koju je Hrvatska primila na kineskom tržištu, istaknuo je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

"Osvojena nagrada iznimno nas veseli i to posebno u godini koja je proglašena turističkom godinom EU-Kina. Nagrada potvrđuje i odlične potencijale Hrvatske kao turističke destinacije na izuzetno značajnom kineskom tržištu.

Potvrda je to naših procjena i odluka da pojačamo prisutnost Hrvatske u Kini kroz provedbu dodatnih promotivnih aktivnosti, ali i kroz otvaranje ureda predstavništva HTZ-a u Šangaju", kaže Staničić. Lani je s kineskog tržišta ostvaren rast turističkog prometa od 57 posto u dolascima i 48 posto u noćenjima.

Uz Hrvatsku koja je odabrana u kategoriji europskih destinacija, Kinezi uskoro planiraju posjetiti Argentinu, Tahiti i Mianmar, a čak 70 posto kineskih turista koji će tijekom ove godine putovati u inozemstvo još uvijek nije odabralo destinaciju.

Komentirajte prvi

New Report

Close