Kinezi traže izravne letove, poboljšanje viznog režima i vodiče na kineskom

Autor: Marija Crnjak , 06. lipanj 2016. u 21:59
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Razgovarali i o važnosti poboljšanja prometne povezanosti jer većina gostiju iz Kine u putuje izvan glavne turističke sezone.

Ministar turizma Anton Kliman u ponedjeljak je ugostio predsjednika Kineske nacionalne turističke administracije Li Jinzaoa, s kojim je razgovarao o suradnji Hrvatske i NR Kine, suradnji u sklopu inicijative Kina+16 te mogućnostima intenziviranja turističkog prometa.

"Ovo je za Hrvatsku jako važan posjet s obzirom na to da je potencijal turističke suradnje između naših dviju zemalja jako velik. Prošle godine Hrvatska je zabilježila 87 tisuća dolazaka kineskih gostiju, što je 30 posto više nego u godini ranije. Te brojke govore da nam je nužna suradnja kako bi one dosegle veću razinu", istaknuo je Kliman. Razgovarali su i o važnosti poboljšanja prometne povezanosti jer većina gostiju iz Kine uglavnom putuje izvan glavne turističke sezone.

Li Jinzao naglasio je kako kineska Vlada daje potršku intenziviranju suradnje te kako će rado pomoći s kontaktima zračnih luka i zračnih prijevoznika kako bi se intenzivirali pregovori o izravnim letovima između Kine i Hrvatske. Direktor marketinga i međunarodne suradnje pri Kineskoj nacionalnoj turističkoj administraciji (CNTA) istaknuo je da se europske destinacije moraju pripremiti kako pružiti što bolju uslugu kineskim turistima, a kao izazove je naglasio i poboljšanje viznog režima te osiguravanje turističkih vodiča koji govore kineski jezik. Gosti iz Kine putuju izvan sezone, najčešće odsjedaju u hotelima, ostaju 1,5 dana u destinaciji, a najviše ih zanimaju Zagreb, Splitsko-dalmatinska te Dubrovačko-neretvanska županija.

Komentirajte prvi

New Report

Close