Kinezi sada uvjerljivo najskuplji

Autor: Josip Bohutinski/VL , 11. lipanj 2018. u 22:00
I na ovaj natječaj javio se Strabag s 478 mil. kuna/STRABAG

Stiglo sedam ponuda za gradnju pristupnih cesta.

Na natječaj za gradnju pristupnih cesta mostu Pelješac, dionice Duboka – Sparagovići (Zaradeže), stiglo je sedam ponuda.

Procijenjena vrijednost radova je 482 milijuna kuna bez PDV-a, a taj iznos nadmašuju dvije pristigle ponude. Najnižu je poslao Integral inženjering iz Laktaša, BiH – 321 milijun kuna.

To je najveća građevinska tvrtke u Republici Srpskoj, a nedavno je dobila posao podizvođača radova na gradnji pruge Dugo Selo-Križevci.

Tvrtka China Road and Bridge Corporation, dio kineskog konzorcija koji će graditi most, dala je najskuplju ponudu od 647 milijuna kuna.

Kinezi su na natječaju za gradnju mosta bili najjeftiniji s ponudom od 2,08 milijardi kuna.

Strabag se, pošto je izgubio na natječaju za gradnju mosta i nakon što mu je odbijena žalba Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM), kao i zahtjev Upravnom sudu za zabranu radova na mostu dok se ne riješi tužba protiv odluke DKOM-a, javio na natječaj za pristupne ceste s iznosom od 478 mil. kuna.

Pristupne ceste žele graditi i grčke tvrtke Aktor i J&P Avax, francuski Colas te hrvatski GP Krk udružen sa sarajevskim Euro-Asfaltom. 

Komentirajte prvi

New Report

Close