Kinezi nude obrazovne programe za naše poduzetnike

Autor: Sergej Novosel Vučković , 28. svibanj 2017. u 21:59
Zamjenik ministra Zhang Jianguo i suradnici

Izaslanstvo Ministarstva ljudskih potencijala i socijalne skrbi NR Kine na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa.

Studenti Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) već godinama, i to redovito, uspješno konkuriraju za stipendije Narodne Republike Kine, koje im služe kao potpora studiranju na diplomskom MBA i doktorskom studiju, a što pospješuje i studentsku mobilnosti između ZŠEM-a i partnerskih sveučilišta u Kini, priopćeno je sa sastanka između Zhang Jianguoa, zamjenika ministra ljudskih potencijala i socijalne skrbi NR Kine, i uprave ZŠEM-a predvođene dekanom dr.sc. Đurom Njavrom, a uz kojeg su bili i profesorica kineskog jezika i profesorica kineskog jezika i studenti iz Kine na međunarodnoj razmjeni na ZŠEM-u.

Visoka kineska delegacija na čelu s Jianguom posjetila je ZŠEM radi daljnjeg nastavka suradnje s kineskim fakultetima, a budući da je zamjenik ministra odgovoran i za dovođenje eksperata raznih područja u Kinu, govorilo se i o toj temi, jer se i NR Kina trajno zanima za dolazak izvrsnih hrvatskih studenata i stručnjaka u svoju zemlju, gdje bi se razmjenjivala znanja i iskustva.

"Predlaže se da se, u svjetlu specifičnosti poslovnih kultura dviju zemalja, potakne suradnja u obrazovanju za srednji i visoki menadžment. Time bi kineska sveučilišta nudila programe za hrvatske gospodarstvenike u Kini, dok ZŠEM već nudi programe prikladne za kineske gospodarstvenike u Hrvatskoj. Cilj je svladavanje prepreka i različitosti komunikacijskih i poslovnih kultura", navode sa ZŠEM-a, na kojem je sutra i dan otvorenih vrata, s predstavljanjem njihovih obrazovnih sadržaja.         

Komentirajte prvi

New Report

Close