Kineski turoperatori obišli RH, evo što ih je najviše oduševilo

Foto: Ivica Galović / Pixsell Foto: Ivica Galović / Pixsell

Cilj studijskog putovanja je prezentiranje hrvatske turističke ponude i privlačenje većeg broja gostiju s ovog tržišta velikog potencijala.

U Kini vlada veliki interes za posjete Hrvatskoj, no za jačanje prometa potrebna je intenzivnija promocija, zaključili su na vodeći kineski organizatori putovanja na sastanku s ministrom turizma Garijem Cappellijem. Turoperatore je u obilazak različitih destinacija u Hrvatskoj dovela zrakoplovna kompanija Emirates u suradnji s Atlasom te uz potporu Hrvatske turističke zajednice i turističkih zajednica Zagreba, Istarske županije, Rovinja i Srednje Dalmacije.

Hrvatsku je do 20. listopada ove godine posjetio više od 143 tisuće gostijiu iz Kine koji su ostvarili 213.338 noćenja, odnosno 57 posto više u dolascima te 49 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Među najposjećenijim destinacijama koje su posjetili u navedenom razdoblju ističu se Zagreb, Dubrovnik, Split te nacionalni park Plitvička jezera. Ministar Cappelli se nada da će skorašnje otvorenje predstavništva HTZ-a u Pekingu i nastavak ulaganja u promociju Hrvatske na kineskom tržištu dovesti do još snažnijeg rasta dolazaka. Rastu dolazaka dodatno bi trebalo doprinijeti i pozicioniranje Hrvatske kao kvalitetne aviodestinacije i još boljeg avio povezivanja s azijskim zemljama.

Cilj studijskog putovanja je prezentiranje hrvatske turističke ponude i privlačenje većeg broja gostiju s ovog tržišta velikog potencijala, a tijekom petodnevnog boravka kineksi turoperatori obišli su atrakcije na području Zagreba, Istre i Splita. Od svega ih je najviše oduševila priroda i boja neba te kvaliteta hrane čak i one u kineskom restoranu u Zagrebu.     

Komentari (1)
  • Funky
    Funky 17:21 23.10.2017.

    da li je i juncker tour operator nakon sto je ustipnuo plenkija za guzu?

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve