Khan traži od države 17 mil. eura

Autor: Poslovni dnevnik , 24. lipanj 2014. u 09:56
U Nauti Lamjani trenutačno radi 20 radnika/Dino Stanin/PIXSELL

Stečajni upravitelj Naute Lamjane traži novac za izvlašteno zemljište.

Stečajni upravitelj Remontnog brodogradilišta Naute Lamjane iz Kali na otoku Ugljanu Alein Khan poslao je prijedlog državi da plati 17,4 milijuna eura odštete za zemljište koje je prije nekoliko godina izvlastila na temelju izmjena Zakona o pomorskom dobru te proglasila pomorskim dobrom.

"Mi plaćamo koncesiju, a kako nije proveden redoviti postupak izvlaštenja, Nauta ima pravo na naknadu za oduzetu imovinu. Zato je prijedlog utemeljen", rekao je Khan, koji predlaže da se država uključi u stečajni plan, da preuzme određene obveze prema vjerovnicima. "Traženi iznos (oko 130 milijuna kuna) premašuje obveze prema vjerovnicima, koje su oko 71 milijun kuna", istaknuo je. Na pitanje ima li sličnih primjera Khan je odgovorio kako je država isplatila 2,7 milijardi kuna odštete "3. maju".

Prijedlog je poslan Županijskome državnom odvjetništvu, u roku od tri mjeseca moraju odgovoriti. Khan je pozvao sve vjerovnike da podupru taj prijedlog. U Nauti Lamjani trenutačno radi 20 radnika koji čiste stare olupine i zapuštene brodove. Khan na jesen očekuje nove poslove koji bi trebali osigurati opstanak tvrtke. 

Komentirajte prvi

New Report

Close