Kerum se vraća u maloprodaju, Hotel Marjan ne da ispod cijene

Autor: Poslovni.hr , 27. listopad 2013. u 12:05
Željko Kerum. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

U prvoj godini plan je 125 milijuna kuna prometa u trgovini mješovitom robom’, izjavio je Kerum.

Poduzetnik i bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju najavio je povratak u biznis odnosno u trgovinu, kroz tvrtku Kerum d.o.o. koju će voditi njegova nećakinja Željka Kerum te nećaci Igor i Goran Sapunar.

'Sretan sam sada što uz suglasnost partnera mogu dalje na prodaju i vraćanje dugova. Nadam se kako taj proces neće biti dug, jer nije mi plan da mi oproste i da im ne vratim potraživanja, samo sam malo lufta trebao, malo vremena da rasprodamo i vratimo dugove i nastavimo raditi osnovnu djelatnost. Jer je to i naša obveza po predstečajnoj nagodbi. Bez obzira što je teško početi ponovno, no vrlo brzo ćemo otvoriti prvi market i desetke novih marketa u prvoj godini i plan je 125 milijuna kuna prometa u trgovini mješovitom robom', izjavio je Kerum.

Kerum je potvrdio da se nedavno sastao s predstavnicima lanca Hilton hotela koji imaju franšizu za Marjan, iako nije dovršen. Iako mu hotel predstavlja opterećenje, Kerum kaže da ga ne namjerava prodati ispod cijene.

"Premda sam taj hotel obožavao, sada mi stvara probleme. Preplatio sam ga državi, banka ga želi ukrasti, ima hipoteku na stari dio i jednu česticu novog dijela, no nema na onu drugu. I stoga se neću dati. Dugujem izvođačima zbog blokiranog računa no to će im biti plaćeno, kao i radnicima hotela Marjan, za njih sedamdeset, kojima sam isplaćivao plaće iako nisu radili. Hoće li biti sutra moj ili ću ga prodati, ne znam no neću ga dati ispod cijene, kao Kerum je u problemima pa spusti cijenu, ucijeni ga. A treba mu za okončanje – sobe, inventar i oprema nekih 120 milijuna kuna, oko 17 milijuna eura. U 120 dana se može dovršiti i napokon mlade Splićane zaposliti, te imati vrhunski hotel u gradu koji je turistički biser zadnjih godina. Kada bude gotovo, vrijedit će Marjan i preko 150 milijuna eura, a sada mu je minimalna vrijednost 80 milijuna eura, kaže Kerum.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Kad krenu on i Peveci Todoriću će se tresti gaće od straha.

jedno je činjenica,zaposleni koji su radili u Keruma,plaču za njim…

Sam je kriv što se preracunao sa kupnjom hotela koji svakim danom sve više propada. 80 mil eura za nedovršeni hotel teško da će mu itko dati.

New Report

Close