Kerum otkrio o čemu je pričao s predsjednicom i sjetio se Ante Markovića

Autor: Poslovni.hr , 22. travanj 2015. u 16:12
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

‘Ona je na mene ostavila odličan utisak. Ona stvarno želi pokrenit gospodarstvo, smanjit nezaposlenost, poduprit poduzetnike, samo nema ona za to, žena, ovlasti’, ispričao je Kerum.

 Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sa splitskim je poduzetnikom i šefom HGS-a u utorak razgovarala o stanju u zemlji, s naglaskom na gospodarstvo. Slobodna Dalmacija danas je Keruma pitala kakav je dojam na njega ostavila prva hrvatska predsjednica.

"Ona je na mene ostavila odličan utisak. Ona stvarno želi pokrenit gospodarstvo, smanjit nezaposlenost, poduprit poduzetnike, samo nema ona za to, žena, ovlasti. Može ona razgovarat s premijerom, pričat s ministrom ovim, onim, ali to je na njima da rade, oni su izvršioci, operativa.  Na pitanje je li joj spominjao probleme s kojima se on susreće u poslovanje Kerum je bio posve otvoren.

"Ja san se s njon ispriča. Reka san, prisjednice, razumit ćete me, možda nije misto i vrime, ali ću reć rič-dvi i o “Marjanu” jer to nije moj problem, to je problem grada Splita, jer tu je moglo i četristo ljudi radit. 

A, jel tako? Jel moglo? To je problem i države, jer to je državi uredno plaćeno trista milijuna kuna, šta nije državi za svoje nekretnine platija ni Todorić, ni Rajić, ni Tedeschi, ni ne znan ko. Samo tu je Vlada kriva. Ja san reka Milanoviću: 'Zorane, uzmite hotel, evo vam ga nazad za kunu, samo ga stavite u funkciju.' Neće, boje se, jer, ka, to je privatno, to bi se onda oni umišali.  A znaš šta je sramota? Sramota je da HBOR moj zahtjev za kreditiranjem “Marjana” nije ni uzeja u razmatranje, a to je baš u njihovoj liniji", požalio je Kerum te naveo da mu je predsjednica rekla da ona može pomoći svojim prijedlozima.

"Reka san joj da virujen da će njeni savjeti bit dobri, na mistu, ali da će vidit da je neće ni njeni – HDZ, poslušat dođu li sutra na vlast, a kamoli ovi koji nisu iz njene stranke, od Milanovića. Šta će političar pomoć? Nije ovo, stavi u navodnike, “vrime Ante Markovića”. To je bija zadnji šta je nešto za ekonomiju napravija, a takve sad ne bi naša da ih… da ih… tražiš… Ma, kojon svićon – detektorin!", bio je kao i obično slikovit Kerum. 
 

Komentari (1)
Pogledajte sve

“vrime Ante Markovića”. To je bija zadnji šta je nešto za ekonomiju napravija, a takve sad ne bi naša da ih… da ih… tražiš… Ma, kojon svićon – detektorin!”, bio je kao i obično slikovit Kerum.

New Report

Close