Kaznene prijave protiv djelatnika Centra za socijalnu skrb u S. Brodu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. siječanj 2013. u 13:31
Milanka Opačić (Foto: Anto Magzan/PIXSELL)

Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić izvijestila je danas da je inspekcija utvrdila niz propusta u radu Centra za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu.

 Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić izvijestila je danas da je inspekcija utvrdila niz propusta u radu Centra za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu u zaštiti djece u dvije obitelji te će izvješće biti proslijeđeno Državnom odvjetništvu RH, a inspekcija će po službenoj dužnosti podnijeti kaznene prijave protiv djelatnika u tom Centru.

"Osobno sam zgrožena količinom nemara i nerada i osobne bešćutnosti jednog dijela djelatnika Centra za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu", kazala je Opačić na konferenciji za novinare.

Radi se o kršenju članka 339. Kaznenog zakona koji obuhvaća nesavjestan rad u službi, a prekršili su ga stručni radnici Odjela za djecu, mlade i obitelj, rekla je ministrica.

Odgovornost je, istaknula je, individualna i nisu svi djelatnici Centra za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu krivi, već "konkretni ljudi koji će svoje ime i prezime dobiti nakon podnošenja kaznene prijave".

Ministrica Opačić očekuje da će oni djelatnici koji su se "neodgovorno ponašali prema životima djece" dobiti i izvanredne otkaze u službi socijalne skrbi jer "građani nisu dužni financirati neradnike". No, istaknula je, da većina djelatnika u sustavu socijalne skrbi vrlo korektno radi svoj posao.

Važno je znati tko je o tom slučaju kriv i da odgovorni snose sankcije za svoj nerad, dodala je.

Ministrica socijalne politike i mladih odgovornom drži i ravnateljicu toga Centra koja je tu dužnost obavljala od 2010. do 2012. godine te je podsjetila da je nova ravnateljica na tu dužnost stupila u studenom prošle godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close