Kazahstancima zanimljiva hrvatska vojna industrija

Autor: Poslovni dnevnik , 27. svibanj 2015. u 21:59
Ministar obrane Ante Kotromanović/Marko Lukunić/PIXSELL

U delegaciji HS Produkt, Dok-Ing, Šestan-Busch, Đ.Đaković…

Kazahstanu je zanimljiva hrvatska vojna industrija i nadam se da će hrvatske tvrtke naći svoju priliku i realizirati neke poslove u toj zemlji, rekao je ministar obrane Ante Kotromanović u srijedu u Astani, prenosi MORH.

Kao dio izaslanstva premijera Zorana Milanovića u posjetu Kazahstanu sastao se sa svojim kolegom Imangalijem Tasmagambetovim. "Hrvatska i Kazahstan imaju zajednički interes: unaprijediti odnose i intenzivirati suradnju na svim područjima, od one na području obrambene industrije, obuke i školovanja, pa sve do gospodarske suradnje", rekao je Kotromanović. Istaknuo je da je Kazahstan privukao impresivna strana ulaganja i postao gospodarski moćan, s liderskim ambicijama u srednjoazijskoj regiji.

"Pokazali su da im je zanimljiva i hrvatska vojna industrija", naglasio je Kotromanović. Tijekom posjeta agencija Alan, HS Produkt, Dok-Ing, Šestan-Busch, Đuro Đaković, Kroko i Geofoto predstavili su svoj proizvodni program i mogućnosti vojno-tehničke suradnje. "Kazahstan se otvara prema zapadu, žele novu opremu. Hrvatska im je zanimljiva kao članica EU i NATO-a, žele nove, zapadne tehnologije i s te strane im je ono što naše tvrtke nude bilo jako zanimljivo. S druge stane žele stvoriti što bolju investicijsku i ulagačku klimu i žele biti ulaz na šire tržište u regiji", rekao je direktor državne agencije Alan Ivica Nekić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close