Kava s europarlamentarcem

Autor: Poslovni.hr , 30. ožujak 2015. u 08:58
Tonino Picula

Veleučilište Baltazar Zaprešić u petak 27.ožujka posjetio je hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu i predsjednik Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s BiH i Kosovom Tonino Picula. Studentima je održao predavanje o radu u Europskome parlamentu i brojnim zanimljivostima iz svakodnevnoga radnoga okruženja.

Veleučilište Baltazar Zaprešić u petak 27.ožujka posjetio je hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu i predsjednik Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s BiH i Kosovom Tonino Picula. Studentima je održao predavanje o radu u Europskome parlamentu i   brojnim zanimljivostima iz svakodnevnoga radnoga okruženja.

U zanimljivom predavanju Tonino Picula objasnio je kako funkcionira Europski parlament, kako se donose odluke, kako funkcioniraju zastupnici različitih političkih uvjerenja koji se zajedno bore za nacionalne interese te s kojim se sve problemima Europska unija danas suočava. Poseban naglasak Picula je stavio na loš položaj mladih u Hrvatskoj koji unatoč obrazovanju ne mogu naći posao, istaknuvši da je sretan što upravo sa studentima može razgovarati o tom problemu i iz prve ruke saznati njihova mišljenja, stavove, a možda i njihove ideje o tome kako pristupiti rješavanju tog problema.

Nakon predavanja, studenti su iskoristili priliku i upitali ga sve što ih je zanimalo, između ostaloga, kako surađuje s Hrvatskom vladom, koliko može utjecati na odluke koje se donose u Hrvatskoj te kako surađuje s drugim hrvatskim predstavnicima u Europskome parlamentu, a mnogi od njih odlučili su i nakon predavanja podijeliti s njim svoje ideje i mišljenja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close