Kaufland povećava plaće svojim zaposlenicima

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kaufland Hrvatska trenutno zapošljava oko 3.500 djelatnika, a od osnutka u Hrvatskoj u 2001. godini, ta je tvrtka investirala više od 3,5 milijardi kuna.

Tvrtka Kaufland Hrvatska najavila je da u listopadu 2017. uvode veće plaće za većinu djelatnika.

Kaufland Hrvatska trenutno zapošljava oko 3.500 djelatnika, a od osnutka u Hrvatskoj u 2001. godini, ta je tvrtka investirala više od 3,5 milijardi kuna.

„Za naš uspjeh zaslužni su svi naši djelatnici. Stoga smo ih odlučili nagraditi za trud koji nam pokazuju svojim svakodnevnim radom.

Vođeni željom da naši djelatnici budu zadovoljni i motivirani te želeći im pružiti veću sigurnost i mogućnosti, donijeli smo odluku povećati plaće većine naših djelatnika na nerukovodećim pozicijama“, izjavio je predsjednik Uprave Kauflanda Hrvatska k.d., Vladimir Tomko.

To konkretno znači da, ovisno o poziciji unutar tvrtke, Kaufland Hrvatska k.d. za gore navedene djelatnike uvodi plaću koja će u prosjeku biti viša za 11,3 % u odnosu na do sada prosječno isplaćenu plaću, a povećanja plaća realizirat će se u dva koraka tijekom ove i iduće godine.

U odnosu na prosječnu plaću koja prema podatcima Državnog zavoda za statistiku u Sektoru trgovine iznosi 6.035 kuna bruto*, Kaufland Hrvatska k.d. će nakon provedenih povišica plaća svojim zaposlenicima plaćati preko 20% više u odnosu na prosječnu plaću u Sektoru trgovine.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!