Kaufland iz prodaje povukao dva proizvoda, jedan zbog mirisa, drugi zbog salmonele

Autor: Poslovni.hr , 13. prosinac 2019. u 11:17
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kaufland je povukao iz prodaje Bioplodove kore za kolače Sweet s rokom valjanosti do 17. travnja 2022. i Rozen s rokom do 20. travnja 2022. zbog mirisa užeglog ulja.

Kaufland je povukao iz prodaje Bioplodove kore za kolače Sweet s rokom valjanosti do 17. travnja 2022. i Rozen (na slici) s rokom do 20. travnja 2022. zbog mirisa užeglog ulja te pileće zabatke Purland lot broja 191111, koje radi Perutnina Ptuj – Pipo, zbog salmonele.

Kupci ih mogu donijeti u prodavaonice i vratit će im novac, pišu 24sata.

Salmoneloza je simptomatska zarazna bolest uzrokovana bakterijama iz roda Salmonella, a predstavlja jedan od najčešćih uzroka proljeva na svijetu. Glavni put prijenosa salmonele je kontaminirana hrana, i premda većina infekcija prolazi bez potrebe za specifičnim liječenjem, određeni slučajevi infekcije mogu biti opasni po život.

Liječenje salmoneloza je u prvom redu simptomatsko, dakle potrebno je nadoknaditi izgubljenu tekućinu te ispraviti eventualni elektrolitski disbalans uz uvođenje dijetalne prehrane. Antibiotici ne samo da ne skraćuju trajanje bolesti, nego bi se trebali izbjegavati jer se povezuju s povećanim rizikom od recidiva bolesti, kliconoštvom i različitim nuspojavama.

Naravno, ako je riječ o životno ugrožavajućim kliničkim prezentacijama bolesti, tada je važno uvesti antimikrobnu terapiju sukladno laboratorijskoj osjetljivosti uzročnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close