Karlovac vlasnicima tržnica mora platiti 2,9 milijuna kuna

Autor: Agencija VLM , 07. kolovoz 2013. u 13:05
Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL

Mora isplatiti tri tuženika.To su Diona d.d. u stečaju, OTP Tržnica d.o.o. Karlovac i Stečajna masa G.P. DOM d.d. Zagreb

Grad Karlovac brojne je sudske sporove, nažalost, naslijedio i zbog njih ispaštamo još i danas. U zadnje četiri godine novih sporova te vrste nije bilo, ali naslijeđene sporove moramo rješavati– komentirao je karlovački dogradonačelnik Dubravko Delić na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća činjenicu da je proračunska stavka za plaćanje sudskih troškova sa milijun, u rebalansu ove godine povećana na čak 4,456 milijuna kuna.

 Na svim razinama

 – Najveći dio tog iznosa, 2,9 milijuna kuna, Grad, po pravomoćnoj sudskoj presudi mora isplatiti zbog gubitka spora oko gradske tržnice. Vodi se još od 1996. godine, na svim sudskim razinama.

Neke je presude Grad dobio, neke gubio, ali presudom Visokog trgovačkog suda od 5. prosinca 2012. djelomično je potvrđena presuda Trgovačkog suda u Zagrebu od 29. veljače iste godine. Dijelom je preinačena, te iz presude proizlazi obveza Grada Karlovca da isplati tri tuženika.

To su Diona d.d. u stečaju, OTP Tržnica d.o.o. Karlovac i Stečajna masa G.P. DOM d.d. Zagreb – objasnila je gradska pročelnica za imovinsko- pravne poslove Marija Jelkovac. Osim toga, oko 1,3 milijuna kuna Grad mora isplatiti vlasnike zemljišta na Dubovcu po rješenju Ureda državne uprave jer su dokazali da im nikada nije isplaćena vrijednost zemljišta.

 Uspješne otplate

 – Još nekoliko takvih sporova sa zemljištem ‘čuči’ u sudskoj proceduri i vjerojatno će i njih Grad izgubiti. Bio bih najsretniji da do toga nije došlo, ali što možemo. Dosad smo nekoliko sudskih sporova uspješno isplatili ili ih još otplaćujemo, od autokampa na Korani, do slučaja Pribanić. To je zlo koje se dogodilo, ali rebalansom sve možemo prebroditi, a da nitko od korisnika proračuna to i ne osjeti.

U slučaju auto kampa se spominjao čak i bankrot proračuna, ali sve smo vratili, a da nismo niti kune kamata uplatili – kazao je gradonačelnik Damir Jelić. Grad je za obje presude tražio revizije, ali moguće novo pokretanje slučaja, ne odgađa isplatu.

Komentirajte prvi

New Report

Close